Beveiliging zet deur open: Meerpaal staat blank

Algemeen

DRONTEN - Een beveiliger die de deur open heeft gezet. Dat is waarschijnlijk de oorzaak van de enorme waterschade, die vanmorgen is ontstaan in de theaterzaal van De Meerpaal. De sprinklerinstallatie werd in werking gesteld en de grote zaal kwam helemaal blank te staan.

Bij de laad- en losplaats van De Meerpaal ontstond vanmorgen rookontwikkeling door nog onbekende oorzaak. De beveiliging nam een kijkje en wilde weten waar de rook vandaan kwam. Bij het openen van de deur is de rook waarschijnlijk naar binnen gewaaid. Dat heeft de sprinkler in werking gesteld.

Grote theaterzaal

Binnen de kortste tijd stond de grote theaterzaal helemaal blank. ,,Het komt dan meteen met bakken naar beneden'', zegt een medewerkster van De Meerpaal.

Het water liep door naar beneden, waar de artiestenkleedkamers zijn. Over de verdere schade is nog geen duidelijkheid, maar wellicht zijn ook de plafonds van de CKV's beschadigd. De overige ruimtes op de begane grond bleven ongedeerd.

Afgelasting voorstellingen

Met man en macht wordt momenteel gewerkt aan het wegpompen van het water en het schoonmaken. De Meerpaal kan op dit moment nog niet zeggen of er voorstellingen worden afgelast: daarover sturen we op zo kort mogelijk termijn een persbericht.

Zie ook:
- Orkestbak was even orkestbad.
- Hobokwartet gaat gewoon door.