MijnStemhulp.nl | Alleen VVD tegen subsidie voor bedrijven
MijnStemhulp.nl | Alleen VVD tegen subsidie voor bedrijven brugmedia.nl

MijnStemhulp.nl | Alleen VVD tegen subsidie voor bedrijven

Algemeen

In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer MijnStemhulp.nl de dertien politieke partijen in Flevoland een aantal stellingen voorgelegd.

Stelling MijnStemhulp.nl:

Subsidie voor startende en innovatieve bedrijven.



VVD ? oneens

Ondernemers zorgen vóór en investeren in economische groei. De provincie zorgt voor uitstekende randvoorwaarden en dient een betrouwbare overheid te zijn die faciliteert en stimuleert, maar verstrekt geen subsidies en geldleningen.

PvdA ? eens

De PvdA gaat voor een groene economie. Startups en innovatieve bedrijven kunnen hieraan bijdragen. Zij verdienen wat ons betreft dan ook een steuntje in de rug.

CDA - eens

Er zijn Europese en provinciale fondsen voor mkb'ers met ambitie. Het CDA vindt dat deze fondsen maximaal benut moeten worden. We zijn ook voor de oprichting van een kredietunie voor het mkb.

SP - helemaal eens

Bij het creëren van werkgelegenheid is het midden- en kleinbedrijf van bijzonder belang. Het MKB is de banenmotor van Flevoland en de provincie moet er alles aan doen om de ontwikkeling van het MKB te ondersteunen.

D66 ? helemaal eens

D66 wil vooral bedrijven aantrekken die bijdragen aan innovatie en duurzaamheid om zo de werkgelegenheid in Flevoland te verbeteren.

ChristenUnie - eens

De ChristenUnie wil meer investeren in een duurzame groei van de economie en werkgelegenheid in Flevoland. De provincie moet daarom startende en innovatieve bedrijven waar mogelijk ondersteunen.

GroenLinks ? eens

Alleen (innovatieve) bedrijven die gericht zijn op een groene, duurzame economie worden gestimuleerd en ondersteund. Dit kan via Ontwikkelings Maatschappij Flevoland (OMFL) of Duurzame Energie en ontwikkelingsmaatschappij (DE-on).

SGP ? neutraal

De SGP wil graag startende bedrijven stimuleren. Het is soms goed daarbij een drempel weg te nemen. Uiteindelijk zullen zulke bedrijven het wel zelf moeten doen.

50Plus ? helemaal eens

Starters op de markt verdienen zeker een kans.

Partij voor de Dieren - eens

Directe risicodragende financiering is geen taak van de provincie, maar de Partij voor de Dieren ziet wel een rol voor de provincie voor extra ondersteuning van bedrijven die bijdragen aan een duurzame, innovatieve economie.

Jezus Leeft ? eens

Meer bedrijven betekent meer werkgelegenheid.

OPA Flevoland ? eens

De provincie is geen bank, maar heeft bedrijven nodig die de economie en werkgelegenheid laten toenemen.

PVV heeft de vragen niet beantwoord.

Zie ook www.MijnStemhulp.nl.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden