Picasa

Bert van den Brink blij met BAS, BAS blij met Van den Brink

Sport

BIDDINGHUIZEN ? Bert van den Brink heeft woensdagavond zijn handtekening gezet onder een eenjarige verbintenis met BAS Voetbal. De oefenmeester is daarmee de opvolger van huidig hoofdtrainer Arnold Wubs, die na één seizoen vertrekt.

Rond de overgang van Bert van den Brink was er de nodige consternatie. De oefenmeester is op dit moment werkzaam bij Rood-Wit '58 uit Putten en had daar al een mondelinge overeenkomst om nog een seizoen door te gaan. Inmiddels zijn alle misverstanden uit de lucht en is Van den Brink blij dat hij komend seizoen actief is in Biddinghuizen.

Waarom heb je voor BAS gekozen?

?Als trainer heb je een lijstje met clubs waar je graag nog wil werken. Bij mij stond BAS op dat lijstje, ik volg de club al een jaar of tien. Het is een echte dorpsclub en het eerste elftal heeft veel weg van een vriendenteam. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg en daarnaast staat er ook een goede organisatie. Dat past goed bij mij.?

Tussen BAS en Arnold Wubs houdt het op vanwege een gebrek aan chemie. Hoe ga jij dat bewerkstelligen?

?Ik ken Arnold Wubs niet en weet niet precies wat er speelt. Ik ben een trainer die op momenten boven de groep staat, maar er ook tussen loopt. We doen het met elkaar, op en naast het veld. Het groepsgevoel moet goed zijn en daar hoort ook samen een biertje drinken bij. De eerste elf zijn belangrijk, maar nummer twaalf tot twintig ook. Dat is mijn manier van werken.?

Wat wil je bereiken?

?Ik ken de trainers van Hierden en Lelystad '67 en zij vertelden mij dat BAS zeker niet hoeft te degraderen. De derde plaats van vorig jaar is wellicht wat hoog, maar uiteindelijk willen we een stabiele tweedeklasser worden. Dat zal volgend jaar opnieuw een pittige klus zijn, maar het is een mooie uitdaging.

En als BAS onverhoopt toch degradeert?

?Dan gaat er in principe niets veranderen. Op het trainingsveld blijft de doelstelling dan hetzelfde en dat is de ploeg en de jongens verder ontwikkelen. Ik hoop wel dat de selectie er van doordrongen is dat het spelen van wedstrijden tegen Unicum, Lelystad, Hierden en asv Dronten echt leuk is. Dat geldt ook voor mij als trainer. ?

Al met al ben je blij met BAS? 

?Ja, ik ben heel erg trots dat ik hier mag werken. Acht jaar geleden heb ik hier ook gesolliciteerd, maar toen kwam Terschuurse Boys in beeld. Het is een mooie kans, bij een mooie club. Dat blijkt wel uit vanavond. Een contract ondertekenen in het bijzijn van een man of twintig. Dat zie je niet vaak.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden