Afbeelding

Swifterbant kan evenementen niet georganiseerd krijgen

Algemeen

SWIFTERBANT ? Voor Koningsdag en het Oogstfeest wordt nog een coördinator gezocht en stichting De Klokbeker zit zonder bestuur. Swifterbant heeft moeite om de evenementen georganiseerd te krijgen. Het bestuur van Dorpsbelangen doet het niet meer.

Waarschijnlijk gaan de evenementen in Swifterbant dit jaar gewoon door, want er zijn nog wel commissies die zich er sterk voor maken. Dorpsbelangen is er echter niet gerust op, zo bleek gisteravond tijdens de ledenvergadering. De overkoepelende stichting De Klokbeker heeft geen bestuur. Er is dus geen aansturing en geen financiële controle van de verschillende commissies.

Het sloopt je

Ze hadden de zaakjes in Swifterbant strikt gescheiden: de vereniging Dorpsbelangen doet de belangenbehartiging en stichting De Klokbeker organiseert de evenementen. Het afgelopen jaar is het door elkaar gaan lopen. De Klokbeker had nauwelijks meer een bestuur en Dorpsbelangen heeft het werk deels opgepakt.

Voorzitter Ap de Boer van Dorpsbelangen kondigde gisteravond aan, dat zijn bestuur zich vanaf dit jaar niet meer met evenementen bezighoudt. ,,Het sloopt je en het gaat ten koste van de belangenbehartiging. Je doet het goed of je doet het niet. Wij doen het niet meer.''

Dringende oproep

De Boer deed tijdens de vergadering een dringende oproep: ,,Er moeten nieuwe bestuursleden komen voor De Klokbeker. Denk er eens over na!'' Volgens de voorzitter is Swifterbant op zoek naar bestuursleden, die meer coördineren dan organiseren en die een dikke huid moeten hebben. Hij constateert dat veel inwoners kritiek hebben als er iets wordt georganiseerd.

De problemen bij De Klokbeker werden het afgelopen jaar nijpend toen voorzitter Henk Manschot stopte na een verschil van inzicht. Penningmeester Karel Korf hield de zaakjes nog wel draaiende, maar hij woont inmiddels niet meer in Swifterbant en nam gisteravond afscheid.

Geld is goed besteed

Volgens Ap de Boer is het budget van 13.500 euro, dat beschikbaar is voor evenementen, het afgelopen jaar goed besteed. Dit is gebleken uit een 'quickscan'.

,,Positief is ook dat alle activiteiten zijn doorgegaan en dat we daar met z'n allen veel plezier aan hebben beleefd'', aldus de dorpsvoorzitter.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden