Leerlingen De Uiterton naar eigen expositie in Nagele
Leerlingen De Uiterton naar eigen expositie in Nagele brugmedia.nl

Leerlingen De Uiterton naar eigen expositie in Nagele

Cultuur

DRONTEN - De groepen 3 tot en met 6 van basisschool De Uiterton komen volgende week donderdag naar Museum Nagele om hun eigen kunstwerken te bewonderen.

Persbericht museum Nagele:

,,De afgelopen maanden hebben deze leerlingen gewerkt aan een kunstproject, samen met kunstenares Marianne Alting. Het thema was ?Verloren, verborgen, vergeten, opgepakt, aangeraakt en meegenomen'.

In deze tijd van bewustzijn van verspilling en hergebruik is aan de kinderen gevraagd of ze gebruikte en gevonden materialen, die ze mooi vonden, wilden verzamelen. De materialen die gebruikt werden, zijn bijvoorbeeld gedroogde zaadjes, bladeren, steentjes, lapjes, schelpen, snoeppapiertjes, netjes van fruit. Deze materialen kregen samen met verf en kleur in een schilderij een nieuwe betekenis. Om aan te geven wat ze met dit schilderijtje willen zeggen, hebben de kinderen er een korte tekst of zin bijgemaakt.

Ze hebben met veel plezier hun kunstwerken gemaakt; ze genoten van de kleuren, het mengen en zoeken in de knopenpot naar passende knopen. Het combineren van de materialen was inspirerend.

De 34 schilderijtjes van de leerlingen zijn samen met kunstwerken van Marianne Alting zelf te bezichtigen in Museum Nagele tot en met 31 mei.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 8 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden