Almere College toneel schoolfinale junior vakkanjerwedstrijden
Almere College toneel schoolfinale junior vakkanjerwedstrijden brugmedia.nl

Almere College toneel schoolfinale junior vakkanjerwedstrijden

Algemeen

DRONTEN - Vmbo-leerlingen van het Almere College in Dronten strijden op donderdag 5 maart om een plek in de regiofinale van de junior vakkanjerwedstrijden 2015. De junior vakkanjers presenteren tijdens de schoolfinale hun zelfgebouwde festivalbikes. Door heel Nederland verschijnen meer dan vijfhonderd vmbo-talenten aan de aftrap.

Persbericht Almere College:

,,De Junior VakkanjerWedstrijden zijn techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. De Junior Vakkanjers van het Almere College doen mee aan het onderdeel 'P' (Produceren). Waarbij de leerlingen werken in teams van vijf. De opdracht is ?ontwerp en produceer een festivalbike?.

Regio- en landelijke finale

Alleen het beste team van de school gaat door naar de regiofinale op 17 maart in Uithoorn. De winnaars van de regiofinales plaatsen zich vervolgens voor de landelijke finale. Die is op 9 april 2015 tijdens de techniekmanifestatie Game On in Gorinchem. Volg de Junior Vakkanjers op Facebook en www.devakkanjers.nl.

Over Junior Vakkanjers

Nederland kan niet zonder goed opgeleide technici: ze maken letterlijk de toekomst van ons land. Met de Junior VakkanjerWedstrijden (voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. De wedstrijden enthousiasmeren de deelnemers, brengen hun vakmanschap en vaktrots op een nog hoger peil en bieden de scholen een ideaal platform voor techniekpromotie richting (potentiële) leerlingen, ouders en bedrijven.

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.''