Gymvereniging Gyjatu start met G-gymlessen
Gymvereniging Gyjatu start met G-gymlessen brugmedia.nl

Gymvereniging Gyjatu start met G-gymlessen

Sport

DRONTEN - Gymnastiekvereniging Gyjatu-Dronten start met een G-gymlessen. Vanaf komende donderdag is er iedere week G-gym in de Beurs.

Persbericht Gyjatu-Dronten:

Gymnastiekvereniging Gyjatu-Dronten start met een G-gymlessen. In juni 2014 is een eerste pilot geweest. Op basis van deze ervaring en met financiële steun van de Sportimpuls kan de vereniging in maart 2015 starten. Vanaf donderdag 5 maart in de Beurs (Beursplein) van 16.30 tot 17.30 uur is elke week G-gym.

Bij G-gym kunnen kinderen van 8-16 jaar op eigen tempo en niveau sporten in de gymzaal. Het doel is samen plezier krijgen en houden in bewegen. Vandaaruit kan een stukje zelfvertrouwen worden ontwikkeld. Omdat gooien en vangen voor spelen op school en voor veel andere sporten van belang is, wordt in de lessen aandacht besteed aan spelen met ballen, pittenzakjes en bijvoorbeeld hoepels. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van grote materialen (banken, klimrekken, grote matten) met aandacht voor ruimte en evenwicht om de basismotoriek te stimuleren.

Met de G-gym wil Gyjatu kinderen met een verstandelijke beperking, en/of een gedragsprobleem in combinatie met een motorische achterstand of vertraging een speciaal sportaanbod bieden. Het is voor deze jeugd lastig om binnen bestaande recreatiegroepen een plek te vinden. Vandaar dat Gyjatu-Dronten een speciaal uur voor deze kinderen wil opzetten.

Bij G-gym krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt, zeer klein is (maximaal 8-10 kinderen). Plezier staat voorop bij G-gym. Ons motto is dat kinderen bewegen leuk moeten vinden, voordat ze kunnen leren! Daarnaast probeert de deskundige leiding altijd eerst aan te sluiten bij wat het kind wèl kan. De activiteiten worden zo aangeboden dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen.

Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door activiteiten 'stapje voor stapje' moeilijker te maken.

Middels de subsidie uit de sportimpuls heeft de vereniging nieuw materiaal kunnen aanschaffen. In de gymzaal van de Educalaan kunnen deze materialen goed worden ingezet. Laat je verrassen en meld je aan. De maanden maart en april zijn bedoeld als eerste kennismaking. De trainers nemen de tijd om even met ouders en leerlingen te praten en te inventariseren wat de wensen en mogelijkheden zijn.

De vereniging heeft 2 enthousiaste trainers die zich willen inzetten voor de G-gym. Marko de Boet is al jaren trainer bij Gyjatu en zit in zijn laatste jaar van zijn studie voor Lichamelijke Opvoeding (CALO). Tjeerd Hogeveen is afgestudeerd docent Lichamelijke Opvoeding en geeft les op diverse scholen in Flevoland. Beiden vinden het een uitdaging om deze kinderen les te geven. Voor meer informatie kan contact worden gezocht met Gyjatu-Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden