Bayern en FC Kip winnen voetbaltoernooi voorjaarsvakantie
Bayern en FC Kip winnen voetbaltoernooi voorjaarsvakantie brugmedia.nl

DRONTEN - Op het Cruyff Court in Dronten werd tijdens de voorjaarsvakantie een zes tegen zes voetbaltoernooi gehouden, georganiseerd door de buurtsportcoaches.

Verslag buurtsportcoaches:

Bayern en FC Kip hebben in de voorjaarsvakantie het Cruyff Courts 6 vs 6 in Dronten gewonnen. Bayern won het toernooi in de categorie tot en met twaalf jaar, FC Kip won het toernooi voor jongeren tot en met zestien jaar. Zij mogen een jaar lang met trots de titel Cruyff Courts Kampioen van Dronten dragen. Daarnaast plaatst Bayern zich voor één van de kwartfinales die op 15 april wordt gehouden in Almere.

De winnaars van deze toernooien zullen zich vervolgens mengen in de strijd in de halve finales en uiteindelijk de landelijke finale in Amsterdam, waar wordt gestreden om de titel: ?Cruyff Courts Kampioen van Nederland 2013-2014?. De Nederlands kampioen speelt het officiële WK Cruyff Courts 6 vs 6 tegen teams uit o.a. Spanje, Engeland, Israël, Brazilië en Maleisië.

In de slotseconden

Het team Bayern bleek in een spannende laatste poulewedstrijd de sterkste. Er werd in de slotseconden met 3-2 gewonnen van JAKJVD. FC Zuiderlicht eindigde op de derde plaats en Reaal E1 werd vierde.

Op donderdag, in de categorie tot en met zestien jaar deden maar liefst zes teams mee. Hier was FC Kip oppermachtig. Alle wedstrijden werden ruim gewonnen. Ondanks de slechte weersomstandigheden kijken de Buurtsportcoaches met een goed gevoel terug naar op toernooien. Er werd fanatiek en sportief gestreden onder veel publieke belangstelling.

Cruyff Courts 6 vs 6

Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waarin meer dan 20.000 jongens en meisjes tot en met 12 jaar deelnemen op een van de 180 Cruyff Courts. Met dit kampioenschap biedt de Johan Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 12 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.