Afbeelding

Lezing over nanotechnologie bij Warmonderhof

Algemeen

DRONTEN - Frank Kampers geeft op maandag 9 maart om 20 uur op de Warmonderhof een lezing over de mogelijkheden van nanotechnologie in landbouw, voeding en kleding.

Persbericht Warmonderhof:

,,Nanotechnologie: binnen de bio-landbouw is men terughoudend. Angsthazerij of terechte terughoudendheid? Frans Kampers deed onderzoek aan Wageningen University en Research Centre naar deze techniek en komt maandag 9 maart om 20.00 uur op de Warmonderhof in Dronten vertellen over de mogelijkheden in landbouw, voeding en kleding.

De avondklassen van de Warmonderhof Opleidingen (Groenhorst College) zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Steeds worden andere thema's aangesneden. Op maandagavond 9 maart is dat dus nanotechnologie.

Nanotechnologie maakt gebruik van heel kleine deeltjes materie (1-200nm), die, doordat ze zo klein zijn, andere eigenschappen krijgen. Inmiddels wordt 't toegepast in koffiemelk, wollen sokken en smeerolie tegen klontjes, tegen zweetgeur en voor fantastisch smeerwerk. Binnen de bio landbouw is men terughoudend. Angsthazerij of terechte terughoudendheid? Gesprekspartner is Jan Saal.

Groenhorst College Warmonderhof Opleidingen organiseert de Avondklas een aantal keren in de maand, over thema's die aansluiten bij landbouw, landschap, economie, zorg en voeding. De avondklassen zijn toegankelijk voor belangstellenden en voor de eigen studenten. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de bezoekers, om zo de volgende avondklas weer mogelijk te maken.

De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof, de Vereniging voor biologisch dynamische landbouw en voeding en Stichting Demeter.

De avondklas wordt gehouden in de Hofzaal van de school, Wisentweg 12.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden