Marianne Alting
Marianne Alting Ā©maartenheijenk.nl

Biddinghuizer kunstenares Marianne Alting exposeert in Nagele

Cultuur

NAGELE / BIDDINGHUIZEN - Kunstenares Marianne Alting uit Biddinghuizen exposeert tot eind mei haar werk in Museum Nagele in de Noordoostpolder. De CKV-docente en kunstenares vult er een zaal vol abstracte werken onder de titel ?Golf van Tijd'. Zondagmiddag was er een startschot in de vorm van een feestelijke en drukbezochte opening.

Marianne Alting vindt haar inspiratie vooral uit haar jeugd in de Biesbosch. Dit gecombineerd met haar tijd in een internaat levert abstracte werken op waarin het contrast tussen de vrijheid van het natuurgebied en de beslotenheid en afgeslotenheid van een internaat tot uiting komt. Ze maakt in haar werk veel gebruik van afvalmaterialen.

Basisschool De Uiterton

In haar werk als CKV-docente is dat ook terug te zien. Met de groepen 3, 4, 5 en 6 van de Drontense school De Uiterton ging ze aan het werk. Die kregen de opdracht om iets te maken van wat ze normaliter weg zouden gooien.

Het leverde een veelheid aan kleine werkjes op, gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Alle kinderen schreven er bovendien nog een korte tekst bij. Ruim dertig van die werkjes zijn te zien in Nagele.

Net kleine gedichtjes

?Het leverde zulke mooie dingen op?, vertelt de docente. ?De tekstjes die ze erbij maakten zijn zo nu en dan net kleine gedichtjes. Heel bijzonder.?

De makers van de werkjes waren er overigens niet bij tijdens de officiƫle opening. ?Dat was op een zondag, qua vervoer, een beetje lastig. Maar ze komen op 12 maart kijken hoe het er hangt en om ook de rest van de tentoonstelling te zien.?

Museum Nagele

De expositie ?Golf van Tijd' is tot en met 31 mei te zien in Museum Nagele. Behalve werken van Marianne Alting en leerlingen van De Uiterton is er ook werk te zien van de Rotterdamse kunstenares Inge Hoefnagel. Zij liet zich inspireren door de ruimte en de rust van de Noordoostpolder.

Alle informatie en de openingstijden zijn te vinden op www.museumnagele.nl.