Afbeelding
Picasa

BAS verslikt zich voor tweede keer in DUNO D

Sport

BIDDINGHUIZENAREN - BAS heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen verloren van DUNO D: 0-2. De ploeg uit Doorwerth kwam door een makkelijk gegeven strafschop al rap op voorsprong en die tik kwamen de Biddinghuizenaren vervolgens niet meer te boven.

Het begint in Biddinghuizen zo langzamerhand toch alarmfase één te worden. Vorig weekend won BAS nog met 0-2 van Renswoude en leek alles koek en ei, maar zaterdagmiddag bleek het toch anders. In de beginfase van de wedstrijd maakte DUNO het spel en dat resulteerde al rap in een strafschop. Doelman Westdijk maakte de overtreding en Hanso Cooke benutte het buitenkansje: 0-1.

Claassen dichtbij gelijkmaker

In het vervolg van het eerste bedrijf bleef DUNO het meeste balbezit houden, maar begon BAS zich wel te roeren. Remon Claassen was daarbij nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door de goalie uit de kruising geranseld.  De bezoekers zetten daar een aantal dreigende momenten tegenover, maar scoren lukte niet.

Beslissing in slotfase

BAS kreeg in de tweede helft nog de nodige kansen om een gelijkmaker te forceren, maar aan de andere kant moest de Biddinghuizer defensie ook alle zeilen bijzetten om een tegengoal te voorkomen. Christiaan Grin trof de lat, Bas Suidgeest kwam in de buurt van een treffer, maar de beslissing kwam op naam van DUNO-aanvaller Adham Habet. Hij zette de bezoekers op 0-2 en bracht zijn ploeg daarmee de bijbehorende punten.

Later een reactie van trainer Bas de Raat.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia