Afbeelding
Klaas Huisman

Asv Dronten met tien man langs laagvlieger FC Zutphen

Sport

DRONTEN - Asv Dronten is zaterdagmiddag met de schrik vrijgekomen. Op eigen terrein zag de ploeg van trainer Raymond SchuurmanĀ na 34 minuten dat doelman Maikel Kampjes een rode kaart kreeg, maar uiteindelijk waren de Drontenaren tochĀ met 2-0 te sterk.

De titel van held ging zaterdag voor even naar invaller-goalie Gerben van de Beld. Nadat Wilko Braam na acht minuten de score had geopend, moest Van de Beld halverwege de eerste helftĀ ineens opdraven. Na een overtreding in het strafschopgebied kreeg Kampjes de rode kaart en de daaropvolgende penalty werd gestopt door Van de Beld.

Van Vuuren scoort voor rust

Daar waar heel Dronten de adem vervolgens inhield, bleek dat nergens voor nodig. FC Zutphen kon geen gebruik maken van het numerieke overtal en kreeg daarbij zelfs het deksel op de neus. Dennis van Vuuren bracht zijn ploeg net voor rust op 2-0 en daarmee zette hij de latere einduitslag op het bord.

Zevende

Een belangrijke zege voor asv Dronten, zeker gezien de ranglijst. Het gat naar nummer dertien Zutphen is gestegen naar tien punten, terwijl de formatie zelfs naar een zevende positie steeg. Volgende week wacht een uitduel bij ASC Nieuwland.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 16 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden