Frank van Flierenburg.
Frank van Flierenburg. ©maartenheijenk.nl

Hof hoort Frank Patat binnenkort over lasterzaak

Algemeen

DRONTEN - De controverse tussen de gemeente Dronten en snackkarhouder Frank van Flierenburg duurt voort. ?Frank Patat’ heeft begin deze week van het gerechtshof een uitnodiging gekregen om zijn klacht over laster door de gemeente toe te lichten.

De gemeente plaatste vorig jaar een bericht op de gemeentelijke website, waarin werd gesproken over de kwestie rond de standplaats voor de snackwagen van Frank Patat. In dat artikel werd ook gemeld dat Van Flierenburg voor de rechter moest verschijnen in verband met het telen van wiet.

Schending van privacy

De patatboer ziet deze publicatie als laster en als schending van zijn privacy. Hij vindt het onterecht dat er een link is gelegd tussen beide zaken en vindt dat de gemeente niet had mogen publiceren dat hij verdachte was in de wietzaak. Van Flierenburg heeft hierover een zaak aanhangig gemaakt.

Deze week kreeg hij een brief van het gerechtshof met de vraag of hij zijn klacht in een besloten zitting wil toelichten. Van Flierenburg heeft het hof onmiddellijk laten weten dat hij daartoe graag bereid is.

Bij de zitting van het hof is de griffier aanwezig. Tevens wordt de advocaat-generaal uitgenodigd.

Frank Patat