ASVD korfbal houdt 'kangoeroedag' voor de jongste jeugd
ASVD korfbal houdt 'kangoeroedag' voor de jongste jeugd brugmedia.nl

ASVD korfbal houdt 'kangoeroedag' voor de jongste jeugd

Algemeen

DRONTEN - Na een succesvolle eerste editie in 2013, toen er bijna 400 kleuters aanwezig waren, houdt ASVD korfbal ook op vrijdag 24 april weer een 'Giga Kangoeroedag'.

Het evenement wordt vanuit ASVD georganiseerd door Maaike Hoekstra, Danielle van Koningshoven en Suzanne Ceelen. Zij schrijven in een persbericht:

,,Doel van deze dag is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en te laten ervaren dat sporten vooral leuk is. Als korfbalvereniging vinden we het belangrijk dat kinderen al jong ervaringen op doen in het samen met andere kinderen bewegen.

Dit is goed voor zowel de motorische als de sociale ontwikkeling van kinderen en het maakt hen spelenderwijs bekend met de sociale normen en waarden op en rond het sportveld.

De Kangoeroeclub

De naam "Kangoeroedag" refereert aan de Kangoeroeclub van ASVD / KWOOT Korfbal. Dit is de groep van jongste leden binnen de verenging. De naam verwijst naar de overeenkomsten tussen de eigenschappen van een kangeroe en de vaardigheden die nodig zijn in de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht.

Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel, die bescherming en veiligheid biedt aan de jongste leden van de vereniging.

Ook groep 3 en 4

Dit jaar wordt de Giga Kangoeroedag gehouden op 24 april en kunnen niet alleen de kinderen van groep 1 en 2 meedoen, maar zijn ook de kinderen van groep 3 en 4 uitgenodigd. Inmiddels zijn de aanmeldingen binnen en is bekend dat we die dag 975 kinderen ontvangen op ons sportveld! Het wordt dus daadwerkelijk een "giga" evenement!

Op de dag zelf zijn er naar verwachting ongeveer 200 vrijwilligers actief!''

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 19 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 20 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 20 uur geleden