Gemeente: Stijging opgeloste meldingen buurtbemiddeling
Gemeente: Stijging opgeloste meldingen buurtbemiddeling brugmedia.nl

Gemeente: Stijging opgeloste meldingen buurtbemiddeling

Algemeen

DRONTEN- In 2014 zijn er 80 aanvragen voor buurtbemiddeling binnengekomen bij MDF Buurtbemiddeling. 65 % van de meldingen is opgelost door de buurtbemiddelaars. Dit blijkt uit de jaarrapportage die MDF onlangs heeft besproken met de gemeente.

Persbericht gemeente Dronten:

?Steeds meer inwoners weten op eigen initiatief buurtbemiddeling te vinden,? concludeert wethouder Engelvaart. ?Wat ook helpt zijn de nauwe contacten tussen de coördinator Buurtbemiddeling en de politie, OFW, de gemeente en welzijnsorganisaties.?

In de gemeente Dronten zijn 16 opgeleide buurtbemiddelaars actief die op vrijwillige basis conflicten tussen buren proberen op te lossen. Veel van de meldingen komen bij huurders van OFW vandaan. OFW is dan ook een belangrijke schakel in het doorverwijzen van de melding naar MDF.

?De buurtbemiddelaars komen ook conflicten tegen waarbij psychische of psychiatrische problematiek een rol speelt. Zij zijn in 2014 opgeleid om op de juiste manier om te gaan met deze conflicten. Hierdoor is het aantal opgeloste meldingen in 2014 gestegen naar 62,5% ten opzichte van 50% in 2013, ?vult wethouder Van Bergen aan.

Subsidie

Al enkele jaren verstrekt de gemeente een subsidie aan MDF voor het uitvoeren van Buurtbemiddeling. Het afgelopen jaar is deze subsidie ingezet voor de bekostiging van een coördinator buurtbemiddeling voor 16 uur per week. Deze coördinator werft vrijwilligers, organiseert de trainingen, onderhoudt het netwerk en matcht de vrijwilligers met de buren die bemiddeling wensen.