Afbeelding

Ouderenbond ANBO viert 35-jarig bestaan met ruim 600 leden

Algemeen

DRONTEN - De Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO) bestaat op 1 maart 35 jaar in de gemeente Dronten. De ouderenbond viert dat op dinsdag 10 maart na afloop van haar algemene ledenvergadering met een jubileumreceptie in De Meerpaal.

De ledenvergadering begint om 14 uur, de receptie om 16 uur. De ruim 600 leden ontvangen binnenkort een agenda.

,,De ANBO gaat zich de komende paar jaar sterk richten op het werven van nieuwe leden'', verklaart secretaris Van de Gender, ,,Het bestuur is bezig om hiervoor nieuwe plannen en initiatieven te ontwikkelen.''

Informatie ANBO Dronten i.v.m. 35-jarig bestaan:

De Algemene Bond van Ouderen (ANBO) zag het levenslicht op 6 december 1977 uit een fusie tussen de Bond voor Staatspensionering uit 1900 en de Algemene Bond voor Bejaarden.

Naast aandacht voor het inkomen van ouderen, richt de bond zich op wonen, zorg, gezondheid, emancipatie en participatie, kortom het deelnemen aan het maatschappelijke leven. Het bieden van educatieve en recreatieve activiteiten zijn belangrijke programmapunten van afdelingen van de ANBO.

Op 1 maart 1980 volgde de gemeente Dronten met een afdeling van de ANBO. Deze afdeling groeide uit tot een grote afdeling met in hoogtijdagen ruim 800 leden. Op dit moment telt de afdeling ruim 600 leden.

In de afgelopen jaren is de ANBO Dronten zeer actief geweest met het organiseren van dag- en weektrips en worden er op de dinsdagmiddagen diverse activiteiten georganiseerd.
Om dit jubileum te vieren houdt de ANBO, afdeling Dronten op 10 maart van 16.00 tot 18.00 uur een receptie voor leden en genodigden in zaal 20 van de Meerpaal.

ANBO is een onafhankelijke vereniging die bestaat bij de gratie van haar leden. Voor een ledenorganisatie zijn ledenraadplegingen de legitimatie op belangrijke dossiers en beleidsterreinen. De stem van alle leden, actief en niet-actief, moet daartoe worden gehoord.

Niet alleen de politieke belangenbehartiging en de politieke lobby zijn buitengewoon belangrijk voor onze leden. Als ANBO-lid profiteert u ook van scherpe aanbiedingen en kunt u nieuwe contacten opdoen en deelnemen aan de activiteiten die door de afdelingen worden georganiseerd voor leden en potentiƫle leden.

ANBO is de meest invloedrijke seniorenorganisatie van Nederland. Landelijk, regionaal en lokaal beĆÆnvloedt ANBO de beleids- en opinievorming rond senioren. Op individueel niveau kan ieder lid bij ons terecht voor persoonlijk advies, ondersteuning en heel veel voordeel en korting.

ANBO Raad & Daad biedt u hulp als u door de bomen het bos niet meer ziet. Door alle veranderingen in het zorgstelsel merken wij dat senioren wel wat hulp kunnen gebruiken.

Bij de Raadslijn zitten deskundige medewerkers die volledig op de hoogte zijn van alle wet- en regelgeving. Zij kunnen leden helpen met het oplossen van concrete vraagstukken. Mochten de vragen niet opgelost kunnen worden via de website of de Raadslijn dan is er de ANBO Consulent.

De ANBO Consulenten zijn deskundige vrijwilligers die bij de leden op huisbezoek komen. Ze helpen bijvoorbeeld met het op orde krijgen van de financiƫle administratie of de voorbereiding van een keukentafelgesprek om zorg aan te vragen bij de gemeente. Inmiddels zijn twaalf ANBO Consulenten opgeleid.

Alles draait bij ANBO om u, om haar leden. Als lid van ANBO helpt u ons in ons werk als belangenbehartiger van senioren en u profiteert bovendien van de vele voordelen en kortingen van het ANBO-lidmaatschap. Word nu lid en betaal tot eind 2015 slechts ? 38,00 (partner lid ? 33,80) en kunt U genieten van alle voordelen welke de ANBO u biedt, zoals:

- Fikse korting bij zestien zorgverzekeraars
- Belasting-invulservice
- Hulp bij invullen huur- en zorgtoeslagformulieren
- Gratis acht keer per jaar het ANBO Magazine
- Bespaar op uw energierekening met het ANBO Energiecollectief
- Korting op reizen, uitstapjes en artikelen
- Nieuwe mensen ontmoeten en deelnemen aan activiteiten in uw buurt

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden