Deelnemers zwemvierdaagse zijn tussen de 4 en 70 jaar oud
Deelnemers zwemvierdaagse zijn tussen de 4 en 70 jaar oud brugmedia.nl

Deelnemers zwemvierdaagse zijn tussen de 4 en 70 jaar oud

Sport

DRONTEN - Aan het eind van de tweede avond van de zwemvierdaagse heeft de organiserende zwemvereniging Zuiderzeezwemmers het aantal deelnemers opgeteld. Het zijn er dit jaar 162.

Tot en met vrijdag wordt in zwembad Overboord de zwemvierdaagse gehouden. Organisator Peter Kuijpers vertelt dat de jongste deelnemer 4 jaar oud is en de oudste 70 jaar.

Vader, moeder en zoon

De familie Kuijpers heeft de leiding over organisatie dit jaar overgenomen van Erik van der Heide. ,,Ik doe het samen met mijn vrouw Rolanda en mijn zoon Bart'', vertelt Peter.

Kuijpers senior roemt alle vrijwilligers die aan het evenement meewerken: ,, Tellers, mensen achter de inschrijftafel, noem maar op. Er viel vandaag iemand weg en dan staat er ook zomaar iemand op die het wil overnemen. Super!''

Toch wel even spannend

De organisator geniet van het evenement, al erkent hij dat het maandagavond toch wel even spannend was: ,,Dan sta je in zo'n leeg zwembad en denk je: oh jee, als er maar wel mensen komen. Dan is het geweldig leuk dat je dit resultaat ziet met al die gezelligheid en al die enthousiaste mensen.''

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden