Vier kunstenaars bij Kunstraad Dronten in het ABC-gebouw
Vier kunstenaars bij Kunstraad Dronten in het ABC-gebouw brugmedia.nl

Vier kunstenaars bij Kunstraad Dronten in het ABC-gebouw

Cultuur

DRONTEN - De Stichting Kunstraad Dronten houdt weer een expositie in het ABC-gebouw aan De Drieslag. De expositie is van 4 maart tot 1 mei en wordt op zondag 8 maart om 15 uur geopend.

Persbericht Stichting Kunstraad Dronten:

,,De deelnemende kunstenaars zijn Ellen Cohen met wandwerk, Ellen Meereboer met fotografie, Rita Spaan met keramiek en Joke Venhorst-de Roos met keramiek.

Ellen Cohen
Het werk van Ellen Cohen is meestal driedimensionaal van opzet. Dat effect bereikt ze met collages in combinatie met gemengde technieken. De aantasting van materialen door invloeden van natuur en klimaat zijn voor haar een belangrijke bron van inspiratie.

Ellen Meereboer
Ellen Meereboer wil beelden vastleggen vanuit een zoektocht naar de schoonheid van de eenvoud, het sobere, het doorleefde. Het liefst naar desolate gebieden in Ierland, Schotland en dichter bij huis; het platteland van Groningen.

Rita Spaan
Voor Rita Spaan is het samenspel tussen ontwerp en ambacht een uitdaging.
Keramiek biedt haar de mogelijkheid om ?met de handen in de klei' creativiteit vrij vorm te geven. Zij heeft een grote passie voor de zee en alles wat daarmee samenhangt.

Joke Venhorst-de Roos
Het keramische werk van Joke Venhorst-de Roos straalt oerkracht en bezieling uit.
Zij zoekt de contrasten op, bewerkt de klei op een heel eigen manier waardoor een bijzondere, rijke textuur ontstaat die doet denken aan hout of gesteente.''