Afbeelding

Bus 143 naar Kampen kan net zo goed via Ketelhaven rijden

Algemeen

KETELHAVEN - ,,Het scheelt maar vijf minuten'', zegt 50Plus over een nieuwe route van buslijn 143. Deze bus rijdt nu rechtstreeks van Dronten naar Kampen, maar kan volgens de politieke partij net zo goed via Ketelhaven rijden.

50Plus reageert op een actie van Marino van der Klei uit Ketelhaven. Hij heeft de komende Statenverkiezingen aangegrepen om de politieke partijen aan te spreken op het ontbreken van een busverbinding met zijn dorp.

Vijf minuten extra

Volgens 50Plus is de route van bus 143 (Dronten - Kampen) nu ongeveer 14 kilometer lang. De bus van Connexxion doet er volgens de dienstregeling 15 minuten over.

50 Plus heeft berekend dat het bij hun voorstel 19 kilometer en 20 minuten wordt: ,,Dus 5 minuten extra om 265 woningen toegang te geven tot het NS-station, het winkelcentrum van Dronten en de rest van de provincie.''

Boerderijen en AZC

Marino van der Klei is blij met de steun van de ouderenpartij. Hij wijst erop dat er langs de route van Dronten naar Ketelhaven (de Colijnweg) veel meer boerderijen staan dan langs de N307, waarover de bus nu rijdt.

Volgens Van der Klei stappen er nu op de tussenliggende routes van buslijn 143 hoegenaamd geen mensen in en uit: ,,Behalve bij het asielzoekerscentrum. En voor die mensen wordt het een stuk veiliger als de bus over de Vossemeerdijk gaat rijden. Die hoeven dan de Hanzeweg niet meer over te steken.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden