'Oscar' van Markanti krijgt een speciale plaats in Swifterbant
'Oscar' van Markanti krijgt een speciale plaats in Swifterbant brugmedia.nl

'Oscar' van Markanti krijgt een speciale plaats in Swifterbant

Algemeen

SWIFTERBANT / UTRECHT - Toneelvereniging Markanti uit Swifterbant heeft de felbegeerde Oscar van Man Bijt Hond gewonnen voor de beste filmscène.

Zaterdag werden in Utrecht de Man Bijt Hond Oscars uitgereikt. Vijf toneelverenigingen hebben de laatste maanden een filmscène nagespeeld.

New Kids Turbo

De vijf genomineerde verenigingen hebben in december deze scene toegewezen gekregen. Alle scenes waren fragmenten uit een Nederlandse speelfilm. Markanti speelde een scene na van New Kids Turbo.

Vanaf 9 februari werden de scenes op tv uitgezonden en kon iedereen stemmen. Het filmpje van Markanti was razend populair. Naast dat de scene op tv was bekeken, werd op facebook de scene meer dan 164.500 keer bekeken.

Maandagavond op tv

Tijdens een heus Oscargala werden de prijzen uitgereikt. De Oscar werd uitgereikt door twee van de echte spelers van de film New Kids Turbo. Maandagavond op NPO 2 wordt de uitreiking uitgezonden bij Man Bijt Hond.

,,De Oscar krijgt in Swifterbant een speciale plek'', aldus Markanti, ,,Wij bedanken een ieder die op onze scene heeft gestemd.''