Tom Roskam knikt Swift '64 langs koploper Hattem
Tom Roskam knikt Swift '64 langs koploper Hattem brugmedia.nl

Swift '64 heeft zaterdag in een spektakelstuk met 2-4 gewonnen van lijstaanvoerder Hattem. Binnen de kortste keren keek de vierdeklasser tegen een 2-0 achterstand aan, maar mede door drie goals van Tom Roskam was voor de rust de eindstand al bereikt. ?Een bizar wedstrijdverloop?, stelt trainer Patrick Posthuma.

Het was er zaterdag eentje op het scherpst van de snede. Swift moest winnen om niet af te haken in de titelstrijd, terwijl Hattem de koppositie moest verdedigen. Bij eerstgenoemde leek dat besef echter volledig te ontbreken, want binnen een kwartier keek Swift al tegen een 2-0 achterstand aan. Een bal op de paal van Lawrence van der Bend voorkwam zelfs 3-0.

Broekpoeperij

?In die periode speelden we zwaar onder de maat. Misschien waren het zenuwen, want het gaat natuurlijk wel ergens om?, denkt Posthuma. ?Het was een beetje broekpoeperij. Als we de ruimte hadden om naar voren te spelen, dan kozen we steeds weer voor de bal naar achteren. Daar schiet je niets meer op.?

Hattrick Roskam

Wat er vervolgens gebeurde, dat hield niemand op het Hattemse sportpark voor mogelijk. Swift kwam via een wereldgoal van Bart Griekspoor terug tot 2-1 en vervolgens nam Tom Roskam zijn ploeg bij de hand. Door een intikker en twee knappe kopballen draaide hij nog voor de rust de zaken om: 2-4. ?Ongelooflijk hoe we de boel dan weten te keren. Daar moet iedereen een groot compliment voor krijgen.?

De ommekeer bleek vervolgens ook de nekslag. In het eerste kwartier na de rust trok Hattem nog enigszins ten aanval, maar vervolgens bleef Swift de baas. Het resulteerde uiteindelijk in nul extra goals, maar daar maalde niemand om. ?Grote klasse, dat geldt voor iedereen. Van doelpuntenmakers tot aan de wissels, iedereen liet zien waar we goed in zijn. Heel erg lekker.?