Nelleke van der Klis weg vanwege verschil van inzicht met CDA
Nelleke van der Klis weg vanwege verschil van inzicht met CDA brugmedia.nl

Nelleke van der Klis weg vanwege verschil van inzicht met CDA

Algemeen

SWIFTERBANT - Nelleke van der Klis heeft de CDA-gemeenteraadsfractie en de gemeenteraad verlaten vanwege "een verschil van inzicht over het functioneren van de fractie".

Burgemeester Aat de Jonge maakte gisteravond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering bekend dat Van der Klis met onmiddellijke ingang was gestopt als raadslid.

CDA-fractievoorzitter Jan Klopman deed later op de avond geheimzinnig over de redenen. Zelf liet mevrouw Van der Klis vanmiddag weten dat zij samen met de fractie vanavond met een gezamenlijke verklaring zou komen op de CDA-website.

Gezamenlijke verklaring

Deze verklaring, ondertekend door Jan Klopman, staat inmiddels op de website van het CDA en luidt als volgt:

,,Het CDA heeft kennisgenomen van het feit dat mevrouw N.G. (Nelleke) van der Klis haar raadslidmaatschap voor het CDA heeft neergelegd. Dat een verschil van inzicht over het functioneren van de fractie hieraan ten grondslag ligt spijt ons zeer.

Nelleke heeft vanaf 2010 deel uitgemaakt van de fractie en was vooral belast met het sociaal domein van Dronten. Met gevatte teksten, woordspelingen en (soms lange) goed doordachte betogen heeft zij gepassioneerd mede invulling gegeven aan het sociaal domein. Ook voor de dorpen, maar met name voor Swifterbant, heeft zij zich ingezet. Wij danken haar voor haar inzet voor het CDA en wensen haar veel wijsheid, sterkte en Gods zegen toe.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden