IJsbaan krijgt nieuwe toegangsweg vanaf rotonde
IJsbaan krijgt nieuwe toegangsweg vanaf rotonde brugmedia.nl

IJsbaan krijgt nieuwe toegangsweg vanaf rotonde

Algemeen

DRONTEN - De ijsbaan in Dronten krijgt een nieuwe toegangsweg. In plaats van de Eskimolaan kan de baan straks bereikt worden met een weg vanaf de rotonde op de kruising van De West en Gildepenningdreef.

De veranderingen hebben te maken met de komst van nieuwe kantorenvilla's van Mac3Park langs De West. Deze kantoren zijn straks niet rechtstreeks vanaf De West bereikbaar, maar via een aparte weg aan de achterkant.

De gemeente gaat binnenkort beginnen met het kappen van bomen. ,,Want dat moet voor half maart, voor het begin van het broedseizoen, klaar zijn'', zegt voorzitter Albert Bleijenberg van IJsclub Dronten, ,,De gemeente streeft ernaar dat de nieuwe weg midden dit jaar klaar is.''

Parkeerplaatsen

IJsclub Dronten heeft bij de gemeente aangedrongen op extra parkeerplaatsen. ,,Momenteel parkeren onze bezoekers langs De West. Op zich is dat geen probleem, al zijn er in het verleden ook wel eens dagen geweest met meer dan tweeduizend bezoekers'', aldus de voorzitter.

Bleijenberg beseft dat er voor zoveel publiek geen vaste parkeerplaatsen kunnen worden gemaakt, maar wil wel graag wat extra parkeerruimte voor de bezoekers van het ijsclubgebouw en de paardensporters met hun paardentrailers.

Toon Hermanshuis

De wens van de ijsclub heeft onder andere te maken met de samenwerking met het Toon Hermanshuis. ,,De stichting Toon Hermanshuis gaat ons ijsclubgebouw gebruiken voor activiteiten en dat betekent dat er vaker wat te doen is.''

Kantoorvilla's

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden