Afbeelding

Swift '64 kan zichzelf en Reaal een goede dienst bewijzen

Sport

SWIFTERBANT ? Swift '64 helpt Reaal Dronten aan de koppositie in 4C. Als dat zaterdagmiddag rond 16.15 uur de mededeling is, dan is men bij Swift dik tevreden. ?Wij gaan tegen Hattem voor de winst. Het is aanhaken of een pas op de plaats maken?, zegt vervangend aanvoerder Erik Geelhoed.

Bij Reaal zal men zaterdagmiddag maar wat blij zijn met de eventuele vriendendienst. De manschappen van trainer Patrick Posthuma gaan echter alleen voor het eigen belang richting koploper Hattem. ?Het maakt mij echt niet uit wie er uiteindelijk bovenaan staat. Wij moeten zorgen dat we winnen, zeker met het oog op de titel. Het is direct een hele belangrijke?, weet Geelhoed.

Dood of de gladiolen

Het wordt voor Swift zaterdagmiddag een kwestie van de dood of de gladiolen. Bij een eventuele nederlaag loopt het verschil met Hattem namelijk op naar elf punten, waarbij Swift nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Op het eerste oog lijkt dat toch een te groot gat. ?De competitie is nog lang, maar dan wordt de titel wel een heel lastig verhaal.?

Niels Krol geschorst

In het gevecht met koploper Hattem moet Swift het zaterdag doen zonder de geschorste aanvoerder Niels Krol. Op een aantal langdurige blessures na is de selectie verder compleet. Geelhoed neemt daarbij de band over van Krol. ?Ik ben inderdaad tweede aanvoerder. Na al die oefenwedstrijden hebben we zin om weer voor het echie te spelen. Wij zijn er helemaal klaar voor?, is de captain duidelijk.

Het duel in Hattem begint zaterdag om 14.30 uur.

Overige wedstrijden 

14.30 uur Renswoude - BAS

14.45 uur DOS '37 - asv Dronten

15.30 uur Wilsum - Reaal Dronten

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden