Alleen GroenLinks en PvdD tegen uitbreiding Vliegveld Lelystad
Alleen GroenLinks en PvdD tegen uitbreiding Vliegveld Lelystad brugmedia.nl

Alleen GroenLinks en PvdD tegen uitbreiding Vliegveld Lelystad

Algemeen

Bron: www.MijnStemhulp.nl.

DRONTEN - In de aanloop naar de Statenverkiezingen hebben DeDrontenaar.nl en de stemwijzer MijnStemhulp.nl de dertien politieke partijen in Flevoland een aantal stellingen voorgelegd.

Stelling:
De uitbreiding van Vliegveld Lelystad is van groot belang voor de ontsluiting van Flevoland.


VVD - helemaal eens

De ontwikkeling van de luchthaven zorgt voor het uitbreiden van het voorzieningenniveau, de komst van nieuwe bedrijven, aantrekken van werkgelegenheid, het initiëren van nieuwe opleidingen en een betere bereikbaarheid.

PvdA - helemaal eens

Wij willen de kansen die de uitbreiding van Lelystad Airport biedt optimaal, maar vooral ook duurzaam benutten. Meer werk is essentieel.

D66 - eens

De ontwikkeling van Vliegveld Lelystad is belangrijk voor de Flevolandse ontsluiting. Daarnaast zorgt het voor economische ontwikkeling en zorgt het voor extra werkgelegenheid in Flevoland.

ChristenUnie - helemaal eens

Wij steunen de geplande uitbreiding maar vinden wel dat dit met groei van werkgelegenheid gepaard dient te gaan. Verder moet de infrastructuur en het openbaar vervoer om en naar het vliegveld verbeterd worden.

GroenLinks - helemaal oneens

De uitbreiding is onnodig en zorgt alleen voor geluidsoverlast, gezondheidsrisico's en negatieve effecten voor de landbouw. Het creëert ook weinig werkgelegenheid. De aantrekkelijkheid van Flevoland als woon- en recreatiegebied zal sterk afnemen.

SGP - eens

Vliegveld Lelystad biedt kansen voor Flevoland die we niet moeten weggooien. Uitbreiding maakt het vliegveld kansrijker, misschien niet gelijk voor de ontsluiting maar wel voor de werkgelegenheid.

50Plus - helemaal eens

Wij zullen aandringen op realisering van een NS-station Lelystad Zuid en railverdubbeling naar Utrecht.

Partij voor de Dieren - helemaal oneens

De PvdD is fel tegen uitbreiding van de luchthaven. Meer vluchten met grotere toestellen heeft negatieve gevolgen voor het klimaat en veroorzaakt veel overlast voor omwonenden. Ook vogels en de natuur ondervinden daar veel schade van.

Jezus Leeft - helemaal eens

Dit geeft veel werkgelegenheid. Wel moeten de vliegroutes worden herzien in verband met mogelijke overlast.

OPA Flevoland - eens

Beperkte uitbreiding kan economische stimulans zijn. Maar alleen acceptabel bij vasthouden aan randvoorwaarden als o.a. door de gemeente Lelystad bedongen.

PVV, CDA en SP hebben de vragen niet beantwoord.

Zie ook de stemwijzer voor de provinciale verkiezingen.