De Regenboog.
De Regenboog. ©maartenheijenk.nl

Dementerenden moeten naar verpleeghuizen buiten Dronten

Algemeen

DRONTEN ? Maar liefst 21 dementerenden uit de gemeente Dronten zijn het afgelopen jaar geplaatst in verpleeghuizen buiten de gemeente. Dit heeft te maken met de grote wachtlijst voor De Regenboog.

Zorginstelling Coloriet heeft momenteel plaats voor 132 bewoners in woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten. Er is voor het verpleeghuis een wachtlijst met gemiddeld 50 namen en dat leidt ertoe dat veel dementerenden buiten de gemeente worden geplaatst.

Utrecht en Barneveld

Roel Faas, locatiedirecteur van Coloriet, vertelt dat er in 2014 Drontenaren zijn geplaatst in verpleeghuizen in Almere, Lelystad, Elburg, Nijkerk en zelfs in Utrecht en Barneveld. ,,Het zegt wel iets over de crisis in Dronten'', aldus de heer Faas.

Dit is één van de redenen waarom Coloriet meewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek naar de bouw van woonzorgwoningen voor ouderen met een bovenmodaal inkomen aan de Giekstraat.

Geen leegstand

Landelijk wordt geprobeerd mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Het leidt bij veel verpleeghuizen tot leegstand en op verschillende plaatsen is er een bouwstop voor intramurale zorg.

In Dronten is daar geen sprake van. ,,We lopen in Flevoland achter als het gaat om de vergrijzing'', legt Anneke Groenenberg van Coloriet uit, ,,Alle polderpioniers worden in één klap oud.''





Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden