Afbeelding

Dronten krijgt tehuis voor 'rijke' dementerenden aan Giekstraat

Algemeen

DRONTEN - Coloriet en Coresta gaan onderzoeken of er in Dronten een nieuwe woonzorgvoorziening voor mensen met dementie kan worden gebouwd. Het tehuis is bedoeld voor mensen met een bovenmodaal inkomen.

Het initiatief van Coloriet en Coresta komt voort uit het feit dat er in De Regenboog in Dronten te weinig plaats is voor dementerenden. Daardoor worden veel cliënten in verpleeghuizen buiten de polder geplaatst.

30 wooneenheden

Als alles volgens plan verloopt, moet het tehuis in 2016 gebouwd worden aan de Giekstraat/De Zuid, vlakbij de Baskenstraat. Er moeten ongeveer 30 wooneenheden komen voor mensen met een bovenmodaal inkomen. De verwachting is dat het werkgelegenheid gaat bieden aan ruim 30 mensen.

De kosten van de nieuwbouw worden geschat op 7 miljoen euro. Als uit een haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er behoefte is aan deze woonvorm, wil de gemeente garant staan. De gemeenteraad moet daar nog wel mee instemmen.

Zorgverlener Coloriet gaat het haalbaarheidsonderzoek uitvoeren samen met Coresta uit Eindhoven. Dit bedrijf houdt zich bezig met 'maatschappelijk vastgoed'. Het is de bedoeling dat Coresta het gebouw bouwt en exploiteert en dat Coloriet de zorg gaat verlenen.

2.500 euro per maand

De woonvoorziening richt zich op de hogere inkomens. Bij Coloriet betalen bewoners naar draagkracht en dat kan oplopen tot ruim 2.200 euro per maand.

Volgens Arjan Kuijpers van Coresta zijn er commerciële tehuizen die tot 4.500 euro vragen: ,,Die kant willen wij niet op. Wij denken aan een bedrag rond de 2.500 euro. En daarvoor kun je dan alles krijgen wat je ook in een regulier verpleeghuis krijgt.''