Afbeelding

ChristenUnie dient motie in over ouderbijdrage psychiatrische hulp

Algemeen

DRONTEN - De ChristenUnie dient vanavond tijdens de raadsvergadering een motie in, waarin de gemeente wordt gevraagd voorlopig af te zien van een ouderbijdrage voor psychiatrische hulp aan kinderen.

Persbericht ChristenUnie Dronten:

ChristenUnie Dronten wil kwetsbare kinderen in de gemeente ontzien. Psychiatrische hulp voor kinderen moet zonder financiële drempels beschikbaar zijn. Daarom wil de ChristenUnie dat de gemeente afziet van het innen van de ouderbijdrage.

Per 1 januari is een nieuwe Jeugdwet ingegaan. Er wordt nu een financiële bijdrage gevraagd van ouders wanneer kinderen psychiatrische zorg krijgen. Dit betreft zowel kinderen die dagbehandeling krijgen als kinderen die volledig uitwonend zijn in een instelling en daar behandeld worden. Deze bijdrage kan voor ouders oplopen tot bijna ?1600 per jaar.

De ChristenUnie krijgt nu al signalen binnen dat deze bijdrage een drempel vormt, waardoor ouders minder snel hulp zoeken voor hun kinderen. Jaap Oosterveld, fractievoorzitter van ChristenUnie Dronten: ?Ik vind het noodzakelijk dat ook deze kinderen de zorg krijgen die zij nodig hebben. Kinderen die zulke intensieve psychiatrische zorg geïndiceerd krijgen, mág je die zorg niet ontzeggen omdat hun ouders onvoldoende draagkracht hebben. Zij moeten zonder financiële drempels behandeld kunnen worden, in de dagbehandeling of volledige dagen.?

Staatssecretaris Van Rijn heeft toegezegd een onderzoek te zullen doen naar mogelijke ongewenste effecten van het innen van deze ouderbijdrage. Zeker zo lang dit onderzoek nog loopt, wil de ChristenUnie dat dit geld niet van de ouders gevraagd wordt.

Daarom dient de ChristenUnie in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 19 februari een motie in om het College op te roepen deze bijdrage, hangende dit landelijke onderzoek, op te schorten.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden