Amateur Theater Tour doet Swifterbant aan
Amateur Theater Tour doet Swifterbant aan brugmedia.nl

Amateur Theater Tour doet Swifterbant aan

Cultuur

SWIFTERBANT ? De Flevolandse Amateur Theater Tour doet op vrijdag 10 april kerkcentrum De Hoeksteen in Swifterbant aan. Toneelvereniging Markanti is daar de gastheer.

De tour van het Centrum Amateurkunst Flevoland wordt voor de tweede maal gehouden en bestaat uit zes amateurvoorstellingen. Markanti speelt op 10 april het toneelstuk ?De Goot'. Hetzelfde stuk wordt ook de avond daarna opgevoerd.

Behalve Markanti doen er twee theatergroepen uit Almere (ODI en Suburbia) en drie uit Lelystad (JTL , Kubus en Droog) mee aan de tour.

Diversiteit van stukken

De toneelstukken zijn: bewerkingen van een klassieke tekst (Don Juan), een tekst van Nederlandse bodem: (Carravaggio, geschreven door Jeroen van den Berg) en stukken gebaseerd op een film (The Wave) en een thema (Romeo & Julia).

Als extraatje is er in de Tour ook een voorstelling van professionele acteurs/regisseur opgenomen, namelijk ?Ploegen'? van theatergroep Suburbia.

Start en slot

Tijdens de startavond (vrijdagavond 6 maart) vertellen de regisseurs van de geprogrammeerde amateurgezelschappen wat de bedoeling en ambitie is van het toneelstuk dat ze aan het maken zijn.

Deze startavond wordt opgeluisterd door toneelschrijver Jeroen van den Berg, schrijver van het toneelstuk 'Carravaggio'. Dit stuk wordt op donderdag 2 april gespeeld door theatergroep Droog uit Lelystad.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden