Cursus bewegen voor mensen met chronische aandoening
Cursus bewegen voor mensen met chronische aandoening brugmedia.nl

Cursus bewegen voor mensen met chronische aandoening

Algemeen

DRONTEN - De cursus Grenzeloos Bewegen start in Dronten op 23 maart. Vooruitlopend daarop is er op maandag 2 maart om 14.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst in De Meerpaal.

De bijeenkomst is georganiseerd door CMO Flevoland in samenwerking met Stichting Onder Dak Gehandicaptenberaad Dronten, De Meerpaal, Sport in Dronten en Coloriet.

In de cursus wordt aandacht besteed aan bewegen, voeding en het elkaar ontmoeten. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst verzorgt fysiotherapeute en sportdocente Wieneke Terberg een lezing. Zij legt uit hoe beweging helpt om meer regie te krijgen over het lichaam.

Grenzeloos Bewegen

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten en is met name geschikt voor mensen met een chronische aandoening, zoals een hart- en vaataandoening, reuma, MS, COPD, CVS, rugklachten, weinig energie of Parkinson.

,,De cursus geeft de deelnemers handvatten om door beweging de grenzen van het lichaam op te zoeken en hiermee om te gaan'', aldus de organisatoren, ,,Naast de bewegingsactiviteiten staan er ook twee kookworkshops op het programma en is er een diëtist aanwezig om voedingsadvies te geven.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden