©maartenheijenk.nl

Gemeente hoopt onder boete Belastingdienst uit te komen

Algemeen

DRONTEN - De Belastingdienst heeft de gemeente Dronten tijdens een eerste gesprek gezegd, dat er hoogstwaarschijnlijk geen boete hoeft te worden betaald vanwege het niet betalen van WAO- en WIA-premies over de periode van 2011 tot en met 2014.

De gemeente heeft rond de 2 miljoen euro te weinig betaald aan de Belastingdienst. ,,In een gesprek heeft de Belastingdienst aangegeven dat door deze situatie zelf te melden hoogstwaarschijnlijk geen boete wordt opgelegd'', schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

Zelf gemeld

De gesprekspartners van de Belastingdienst gaan er echter niet over boetes. Zij hebben het college verzocht een brief te sturen.

Deze brief is inmiddels op de post gedaan en daarin schrijft de gemeente: ,,Wij betreuren het dat er de afgelopen jaren ten onrechte doch volstrekt onbewust en onbedoeld geen afdrachten zijn gedaan. Wij verzoeken u, mede gelet op het feit dat wij de omissie zelf hebben ontdekt en bij u gemeld, geen boete op te leggen.''

Vier procent rente

Tijdens het gesprek met de belastingdienst is afgesproken dat de gemeente de achterstallige belasting alsnog betaalt, inclusief rente. De belastingdienst hanteert hiervoor een rentetarief van 4%.

Klik hier voor de volledige briefwisseling.