Marianne Alting en leerlingen De Uiterton exposeren in Nagele
Marianne Alting en leerlingen De Uiterton exposeren in Nagele brugmedia.nl

Marianne Alting en leerlingen De Uiterton exposeren in Nagele

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - In museum Nagele is vanaf zondag 1 maart een expositie te bewonderen van Marianne Alting-Brooijmans uit Biddinghuizen en leerlingen van De Uiterton uit Dronten.

Marianne Alting toont in de Noordoostpolder schilderijen en tekeningen. Ze heeft zich laten inspireren door De Biesbosch, waar zij is opgegroeid: ,,Daar beleefde ze de vrijheid van de ruimte en de ontmoeting met de natuur. De rest van het jaar was ze in het internaat, met regels en heimwee naar vrij zijn. Tussen deze twee werelden beweegt haar zoeken naar contact en verbinding, de kwetsbaarheid van het leven.''

De Uiterton

Van leerlingen van de openbare basisschool De Uiterton in Dronten zijn 34 werken tentoongesteld. Deze werken zijn gemaakt onder leiding van Marianne Alting.

Tijdens de opening voert Hanneke Potthoff, dansdocent CKV Dronten, samen met haar dansgroep een dans uit rond het thema Golf van Tijd.

Inge Hoefnagel

Behalve van Marianne Alting zijn er tijdens de expositie ook foto's en objecten te zien van Inge Hoefnagel: ,,Zij heeft haar indrukken van de Noordoostpolder als nieuw, onbekend en maakbaar land zichtbaar en tastbaar gemaakt. Ze zag een indeling met strakke, rechthoekige vlakken en harde werkers op functionele boerderijen. Dit heeft ze uitgewerkt met materialen als hout, gips, keramiek en in een deken als de kleurige barcode van de polder.''

De expositie is te bezichtigen tot en met 31 mei.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden