Afbeelding
Picasa

BAS stelt Bert van den Brink aan als nieuwe hoofdtrainer

Sport

BIDDINGHUIZEN ?Bert van den Brink is per het nieuwe voetbalseizoen de hoofdtrainer van tweedeklasserĀ BAS.Ā De oefenmeester had mondeling al toegezegd om bij Rood Wit '58 ?zijn huidige ploeg- te blijven, maar kiest nu alsnog voor een verblijf in Biddinghuizen.

The Bold and the Beautiful is er niets bij. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Van den Brink aan het einde van het seizoen de deur bij Rood Wit toch achter zich dicht zou slaan. Dit mede vanwege zijn ambitie en daarbij de twijfels over de drive voor nog een derde jaar. Een geloofwaardig verhaal, waarbij de coach echter vergat te vertellen dat hij op dat moment al zo goed als rond was met een andere club: BAS.

Vertrek Wubs

De Biddinghuizenaren nemen aan het einde van het seizoen afscheid van trainer Arnold Wubs en waren daarom al weken bezig met het vinden van een vervanger. Van den Brink bleek uiteindelijk de meest geschikte kandidaat. ?Ook gezien de situatie bij Rood Wit. Wij hebben contact gehad met andere clubs waar hij werkzaam is geweest en die waren allemaal positief?, zegt Hein Grafhorst, voorzitter technische commissie.

Clausule

In Biddinghuizen vernam men vrijdag via verschillende media de situatie tussen de trainer en zijn huidige club. Van den Brink verkondigde in gesprekken met BAS dat hij bij Rood Wit '58 over een clausule zou beschikken, waardoor hij toch nog weg kon. De Puttense club ontkent dat en is verbolgen over zijn vertrek.

?Volgens Bert zijn een aantal bestuursleden bij Rood Wit die afspraak nu 'vergeten', het valt rauw op hun dak. Wij hebben echter geen moment getwijfeld.?

Succesvol bij Rood Wit '58

De in Harderwijk woonachtige Van den Brink was eerder trainer bij Terschuurse Boys en Hierden, terwijl hij bij Rood Wit '58 bezig is aan zijn tweede achtereenvolgende seizoen. De ploeg is in de vierde klasse G uiterst succesvol, want na vijftien wedstrijden is het de lijstaanvoerder. De voorsprong op de concurrentie bedraagt liefst zestien punten.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden