Wethouder laat zich informeren over duurzaamheid
Wethouder laat zich informeren over duurzaamheid brugmedia.nl

Wethouder laat zich informeren over duurzaamheid

Algemeen

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen heeft de afgelopen week deelgenomen aan twee sessies op het gebied van duurzaamheid, zo meldt de gemeente op haar website.

Tijdens de regiotour van Urgenda liet hij de wethouder zich bijpraten over energie en mobiliteit. Beide sessies maakten deel uit van een driedaagse Regiotour, waarbij de focus lag op kennis delen en het bezoeken van diverse duurzame initiatieven in Flevoland.

Belangrijk onderwerp

,,Het verduurzamen van mobiliteit is één van de maatregelen om CO2 uitstoot te verminderen; een belangrijk onderwerp voor de toekomst van Dronten als samenleving'', aldus de gemeente, ,,Tijdens de energiesessie is er vooral nagedacht over het verduurzamen van de gebouwde omgeving en de rol van energiecoöperaties hierin. Wethouder Van Amerongen kijkt terug op twee inspirerende bijeenkomsten.''

Urgenda is de landelijke organisatie voor innovatie en duurzaamheid, met als missie Nederland sneller duurzaam te maken door bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren aan elkaar te verbinden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden