Zilver voor Iris van der Wijden bij regiokampioenschappen springen

Sport

NIJKERK - Iris van der Wijden is zaterdag in Nijkerk tweede geworden bij de regiokampioenschappen springen voor paarden in de klasse L.

Verslag Wilma de Iongh (Flevoruiters):

Zaterdag werden de Regiokampioenschappen van Gelderland en Flevoland springen voor paarden in Nijkerk georganiseerd. Na drie foutloze rondjes werd Iris van der Wijden met haar paard reservekampioen van Gelderland en Flevoland in de klasse L. Een super prestatie en een mooi begin van Iris haar verjaardag. Op naar de Nederlandse Kampioenschappen!

Corné van Zanten plaatste zich zaterdag ook voor de Indoor kampioenschappen van Nederland in Ermelo. Met zijn paard Extra Vaillant sprong Corné twee foutloze omlopen in de klasse L en in een foutloos gesprongen barrage wonnen zij een mooie vierde prijs en een startbewijs voor het NK. Annyck Touw won met haar paard Bulanka-rose op deze regiokampioenschappen de zevende prijs in de klasse L.

Springen voor pony's in Raalte

In Raalte sprongen zaterdag de pony's. Voor Elise Deurwaarder was er met haar D-pony Elshofs Nando een tweede prijs in de klasse B categorie D. In de categorie E klasse B won Josine van der Meij met haar pony The Little Fox de tweede prijs.

Merel Lans sprong met haar C-pony Liesje een foutloos basisparcours en een foutloze barrage in de klasse L en kwam met deze prestatie op de zesde plaats. Daarna sprong deze combinatie een rondje in de klasse M. Hier helaas een balkje maar Merel was tevreden met deze mooie prestaties.

In de klasse L wonnen de zusjes Lammerts de prijzen. Voor Esther en haar pony Casper was er in de categorie C een derde prijs. In de categorie D won haar zus Susan de tweede prijs. Mooie prestaties van deze jonge spring-amazones.

Uitslagen Flevoruiters

Kampioenschappen van Gelderland en Flevoland in Nijkerk op zaterdag 14 februari

Iris van der Weijden - paard For Jump - springen klasse L - 2de prijs - Reservekampioen van Gelderland en Flevoland
Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse L - 4de prijs
Annyck Touw - paard Bulanka-rose - springen klasse L - 7de prijs

Wedstrijd op zaterdag 14 februari in Raalte
Elise Deurwaarder - D-pony Elshofs Nando - springen klasse B - 2de prijs
Josine van der Meij - E-pony The Little Fox - springen klass B - 2de prijs
Esther Lammerts - C-pony Casper - springen klasse L - 3de prijs
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse L - 2de prijs