Korfballers ASVD grijpen laatste strohalm
Korfballers ASVD grijpen laatste strohalm brugmedia.nl

Korfballers ASVD grijpen laatste strohalm

Sport

VRIEZENVEEN - De korfballers van ASVD hebben toch hun laatste stromhalm gegrepen. In Vriezenveen werd met 20-19 gewonnen van concurrent Amicitia, waardoor er nog steeds een kansje is op handhaving in de overgangsklasse.

Verslag Wilmar Voortman (ASVD):

ASVD/KWOOT heeft de allerlaatste strohalm toch nog gegrepen! In een zinderende wedstrijd werd concurrent Amicitia in Vriezenveen met 20-19 verslagen!
Met nog een wedstrijd te gaan heeft ASVD/KWOOT twee punten achterstand op datzelfde Amicitia. Zicht op handhaving is dus nog ver weg maar er is in ieder geval weer hoop!

Je zal twaalf wedstrijden spelen en geen een keer de smaak van een overwinning hebben geproefd. `Dat werkt verlammend en het is ook gebleken dat je daardoor je niveau niet haalt` aldus trainer Wilbert Leendertse: `Tegen Amicitia haalden we ook ons niveau ook weer niet. Met name aanvallend drukt er een last op de ploeg. We komen niet in een flow, waardoor doelpunten makkelijker vallen.

Maar ik geef mijn team een groot compliment voor de inzet. We speelden een uitwedstrijd maar onze groep supporters bleven ook op fanatieke wijze in de overwinning geloven`

Qua scoreverloop hield ASVD-KWOOT in grote mate het initiatief. De Drontenaren sloegen bij 5-8 voor het eerst een gaatje. De energie die dat kostte gaf Amicitia weer de mogelijkheid om terug te komen.

De ruststand werd bereikt bij 8-9 in het voordeel van ASVD/KWOOT. Ook in de tweede helft lukte het ASVD/KWOOT weer om een gaatje van drie te slaan: 12-15. Inmiddels koos Wilbert Leendertse er voor om met Anton Wijtvliet wat ervaring het veld in te brengen. Hoewel hij al een tijdje niet meer op het hoogste niveau speelt liet hij zien dat talent je nooit in de steek laat. Verdedigend had hij het zwaar, maar met zijn aanvallende inbreng hield hij ASVD/KWOOT in de race.

Toch leek het weer een dramatisch slotakkoord te worden, want in de slotfase kwam Amicitia voor het eerst op voorsprong. Zou het dan toch weer?!
Nee dit keer niet. ASVD/KWOOT hield het hoofd er bij. Het was Vincent van Bussel (als je iets wilt leren over doorzettingsvermogen dan kun je bij hem in de leer) die een minuut voor tijd van afstand de winnende treffer scoorde. Vervolgens werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld.

Uit de taferelen die daarna volgden bleek de impact die een overwinning kan hebben als twaalf keer eerder is verloren.

Op 7 maart moet blijken of deze overwinning waarde heeft gehad. ASVD/KWOOT speelt dan thuis haar laatste wedstrijd tegen BEP uit Purmerend. Die moet sowieso worden gewonnen en dan zijn de Drontenaren afhankelijk van de uitslag tussen KVZ en Amicitia. Alleen als KVZ wint wordt de strijd om handhaving in de overgangsklasse vervolgd die ook dan nog lang zal zijn. In alle andere gevallen is het volgend jaar weer eerste klasse.

Doelpuntenmakers: Vincent van Bussel 4x, Corne Sipkens en Rowdy Knol 3x, Ingrid de Boer, Suzanne Ceelen, Petra Leijten en Anton Wijtvliet 2x, Johanneke Kievit en Robin ter Woord 1x.

De wedstrijd ASVD/KWOOT-BEP wordt om zaterdag 7 maart gespeeld in sporthallen 't Dok en begint om 18:55 uur.