Driedorpenloop
Driedorpenloop

Flevo Delta start voorjaarscursus 'Start to Run'

Sport

DRONTEN - Bij atletiekvereniging Flevo Delta begint op 7 maart de voorjaarseditie van Start to Run. Deze cursus is bedoeld voor beginnende hardlopers of voor bestaande hardlopers die extra ondersteuning willen en aan hun techniek en loophouding willen werken.

Flevo Delta schrijft in een persbericht:

"Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes wachten je elke zaterdag op voor een energieke training op de atletiekbaan of in het bos. Samen werk je toe naar de afsluitende ?Start to Finish' trainingsloop op de zevende zaterdag. Je conditie verbetert en dat voel je: je wordt steeds fitter! Elke kilometer verbrand je ook nog een flinke hoeveelheid calorieën. Wie heeft er nog een excuus om op de bank te blijven zitten? Ga mee naar buiten!

Je krijgt veel meer dan alleen een fit lichaam als je meedoet aan Start to Run! Je ontvangt ook een functioneel hardloopshirt, drie edities van het tijdschrift Runner's World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstip en weetjes. Je bent voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen en bovendien krijg je korting op producten van de Atletiekunie.

Duizenden lopers gingen je voor en zijn via Start to Run aan een veilige en gezonde hardloop carrière begonnen. Maak ook zo'n gezonde en veilige start, samen met loopmaatjes uit je eigen omgeving en laat je begeleiden door deskundige en ervaren trainers van Atletiek Vereniging Flevo Delta.

Naast het feit dat hardlopen gezond, leuk en ontspannend is, vraagt de sport veel van je lichaam.

De belasting op je spieren en gewrichten is groot en vraagt een flinke inspanning van je hart- en bloedvaten. Het is dan ook belangrijk dat je op een verantwoorde manier begint met hardlopen.

Ook ervaren lopers steken iets op tijdens de trainingen van Start to Run, omdat we niet alleen hardlopen maar ook rekken, strekken en aan looptechniek doen. De trainers delen de groepen zoveel mogelijk in op niveaus.

Zes weken lang train je elke zaterdagochtend van 9.30 uur tot ongeveer 11.00 uur . Na die zes weken training ben je klaar voor de afsluitende loop op de zevende zaterdag. De eerste training van de voorjaarscursus is op zaterdag 7 maart. De afsluitende loop is op 18 april. Alle data op een rijtje: 7, 14, 21, 28 maart, 4, 11 en 18 april.

Anderhalf uur! Zo lang kan ik toch nog niet hardlopen?

Klopt. Daarom beginnen we met een deel theorie, daarna volgen een uitgebreide warming up en loopoefeningen. Dan begint de kerntraining en die sluit je af met een cooling down. Die 90 minuten vliegen voorbij. Tijdens de theorie staan we stil bij de juiste sportschoenen, blessurepreventie, de beste voedingsadviezen en trainingsprincipes.

Individuele deelnemers moeten minimaal 16 jaar oud zijn. Tieners vanaf 12 jaar mogen ook deelnemen samen met hun ouders.

Ik zie je zaterdag! Start to Run begint op zaterdag 7 maart om 9.30 uur. De trainingen worden gegeven bij AV Flevo Delta, Educalaan 18 te Dronten. Voor algemene informatie en inschrijven, ga naar www.starttorun.nl. Voor specifieke vragen kan je bellen met Henk Moerkens, 0321-338580."

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden