Dronten huldigt judokampioenen Roy Koffijberg en Sacha Buwalda
Dronten huldigt judokampioenen Roy Koffijberg en Sacha Buwalda brugmedia.nl

Dronten huldigt judokampioenen Roy Koffijberg en Sacha Buwalda

Sport

DRONTEN - Shoganai Judo Dronten heeft een Nederlands kampioen in de leeftijdsklasse -21: Roy Koffijberg. Hij werd woensdag samen met Sacha Buwalda, die brons veroverde, gehuldigd door wethouder Hans Engelvaart.

Verslag geschreven door Shoganai Judo Dronten:

Shoganai Judo Dronten had afgelopen zaterdag, 8 februari, weer enkele troefen op het Nederland Kampioenschap -21 te Nijmegen.

Roy Koffijberg (-55kg) is kampioen geworden. Sacha Buwalda (-52kg), wist het brons te bemachtigen. Arthur Heeres (-55kg) verloor de strijd om het brons en Thomas van Mourik eindigde in dezelfde gewichtsklasse op de zevende plaats.

Ook Marlynn (-52) en Julian Martens (-73), Patrick Pozderski (-60) en Jasper v/d Born (-81) gingen de strijd aan op het NK-21, met voor Marlynn en Julian een overwinning, maar de competitie was te sterk.

Sacha Buwalda kwam uit in de gewichtsklasse -52kg. Ze verloor haar eerste partij op shidos tegen de sterke Bruil, maar in de herkansing kwam Sacha heel goed terug. Tegen Galiart werd gewonnen met wazari. Daarna werd Schoof gegooid met tai o toshi, twee keer wazari. Van Workum werd verslagen met heupworp en houdgreep (ippon).

De wedstrijd om brons was tegen directe concurrente Sem van Dun. Vanuit haar sterke pakking kreeg Sacha prima controle en kon ze de aanval van Sem perfect doorsturen en ippon scoren. Evenals vorig jaar wederom brons voor Sacha in de -21.

In de -55 kg had Shoganai maar liefst drie troeven. Roy Koffijberg had op de District Kampioenschappen prima gedraaid met vier mooie ippons en zette dit heel goed door. Eerst werd Kaddouri geworpen met uchi mata, daarna was Deljo aan de beurt met wederom uchi mata.

Volleman werd in de kwartfinale opzij gezet met eerst wazari (uchi mata) en daarna ippon voor heupworp. Middelkoop werd in de halve finale snel gegooid met o uchi gari. En Roy stond weer eens in de finale, die hij gelijk goed begon met bewegelijk en aanvallend judo. Zijn tegenstander Manders stond al snel drie straffen achter en moest komen. Roy scoorde nog wazari met heupworp en judoode de partij uit zodat hij tot Nederlands kampioen gekroond kon worden.

Huldiging

Dronten laat er geen gras over groeien om te laten zien dat zij trots is op haar sporters! Op woensdagavond 11 februari zijn de kersverse Nederlands Kampioen -21 Roy Koffiberg en bronzen medaille winnares Sacha Buwalda tijdens een speciale bijeenkomst in de dojo gehuldigd.

Wethouder Hans Engelvaart maakte tijd vrij om de judoka's persoonlijk te feliciteren en een presentje namens Shoganai te overhandigen. Het was een feestelijk samenzijn met eveneens de aanwezigheid van vele prijswinnaars die de clubprijsbeker hebben gewonnen op het Noord-Oost toernooi in Slagharen.

De judoka's hebben deze speciale prijs bemachtigd voor hun clubgenoot Daniël Vijlbrief die sinds november 2013 een harde strijd levert tegen leukemie.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden