Peter Renkema

Asv Dronten plaatst zich voor volgende bekerronde

DRONTEN - Asv Dronten heeft dinsdagavond de achtste finale van de districtsbeker bereikt. Door goals van Dennis van Vuuren en Jeroen van der Meer won de eersteklasser met 1-2 bij zondagploeg Lemelerveld, waardoor het nu op eigen terrein hoofdklasser Excelsior '31 treft.

De Dronter formatie zag zondag tweedeklasser Lemelerveld dinsdag zowaar nog op voorsprong komen. In de zesde minuut opende Sven Kruger de score, waarna asv Dronten wel de macht greep. De ploeg had veelal het beste van het spel, maar moest lange tijd wachten op de bevrijdende gelijkmaker. Die werd net na de rust gemaakt door Dennis van Vuuren.

Jeroen van der Meer kopt raak

Een klein kwartier voor het einde trok asv Dronten het ticket voor de volgende ronde uiteindelijk toch over de streep. Uit een corner kopte Jeroen van der Meer raak en na negentig minuten bleek die treffer de winnende: 1-2.

Excelsior ?31

In de achtste finale van de districtsbeker neemt asv Dronten het op tegen hoofdklasser Excelsior '31 uit Rijssen. Die ploeg wist dinsdagavond met liefst 10-0 te winnen van FC Berghuizen, waardoor ook Excelsior zich plaatste voor de volgende ronde. Het duel tussen asv Dronten en Excelsior '31 wordt gespeeld in Dronten, de datum is nog niet bekend.

Tekst: Wouter Foppen