Jasper Hanse regiokampioen bij de ponyruiters

Sport

WEZEP / DRONTEN - De regiokampioenschappen springen voor pony's in Gelderland en Flevoland hebben dit weekeinde bij de Flevoruiters geleid tot een titel voor Jasper Hanse en tweede prijzen voor Beaubette van den Berg, Susan Lammerts en Hessel Hoekstra. Zij mogen alle vier naar het NK.

Verslag Wilma de Iongh (Flevoruiters):

Dit weekend werden de Regiokampioenschappen springen voor ponys van de regio Gelderland en Flevoland verreden in de mooie hal bij de Heuvelruiters in Wezep. Een groot aantal jonge Flevoruiters hadden zich geplaatst voor deze kampioenschappen en het werd dan ook een succesvolle dag. Op het einde van de dag stond de teller op drie reservekampioenen en één Regiokampioen.

In de klasse B sprong Jasper Hanse met zijn D-pony Kantje's Binky Boy naar de eerste plek toe. In het basisparcours bleef Jasper met Binky Boy keurig foutloos en met 72 punten gingen zij de uitgebouwde barrage in. Ook in deze barrage bleven zij foutloos en met 77 punten voor stijl leverde dat de eerste plek en het Regiokampioenschap van Gelderland Flevoland op.

Beaubette van den Berg kwam met haar D-pony Miss Potter de ring in. In het basisparcours ging het heel fijn. Miss Potter en Beaubette bleven zij foutloos en met 81 stijlpunten gingen zij de barrage in. In de barrage bleven zij ook foutloos en ging het helaas wat minder maar met 76,5 punten voor stijl wonnen Beaubette en Miss Potter de tweede prijs en werden als reservekampioen van de regio gehuldigd.

Annick Maas sprong met haar E-pony Antygo foutloos rond in het basisparcours. Ook in de barrage bleef deze combinatie foutloos en met deze prestatie wonnen zij de vierde prijs. Een prachtig resultaat!

Voor Susan Lammerts was er in de klasse L categorie D/E een tweede prijs. Susan en haar D-pony Tarzan bleven foutloos in zowel het basisparcours als in de barrage. In de tweede tijd kwamen zij over de finish. Een mooie prestatie: reservekampioen van van de regio Gelderland en Flevoland.

Hessel Hoekstra en zijn D-pony Easter King Bb wonnen in de klasse Z de tweede prijs en ook hij ging met het reservekampioenschapslint van de regio naar huis. Met zijn D-pony Casanova was er voor Hessel in de klasse ZZ een vierde prijs. Laurie Touw nam in deze klasse met haar D-pony Malforin Mac Popsicale Ch de vijfde prijs mee naar huis.

Uitslagen regiokampioenschappen van Gelderland en Flevoland op zaterdag 7 februari in Wezep:
Jasper Hanse - D-pony Kantje's Binky Boy - springen klasse B - 1ste prijs Regiokampioen van de Regio Gelderland en Flevoland
Beaubette van den Berg - D-pony Miss Potter - springen klasse B - 2de prijs Reservekampioen van de Regio Gelderland en Flevoland
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse B - 4de prijs
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse L - 2de prijs - Reservekampioen van de Regio Gelderland en Flevoland
Hessel Hoekstra - D-pony Easter King Bb - springen klasse Z - 2de prijs - Reservekampioen van de Regio Gelderland en Flevoland
Hessel Hoekstra - D-pony Casanova - springen klasse ZZ - 4de prijs
Laurie Touw - D-pony Malforin Mac Popsicale Ch - springen klasse ZZ - 5de prijs

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden