GroenLinks dreigt met crisis in Dronten
GroenLinks dreigt met crisis in Dronten brugmedia.nl

GroenLinks dreigt met crisis in Dronten

Algemeen

DRONTEN - "Kunnen we er nog vanuit gaan dat we de goede antwoorden krijgen van het college? Kennelijk niet. Mogen we er nog wel op vertrouwen dat een goedkeurende verklaring van de accountant ook betekent dat alles wel goed is gegaan? Je kunt daar nu vraagtekens bij zetten."

Dat schrijft GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast op zijn weblog. Het stellen van de vertrouwenskwestie is in de parlementaire democratie een zwaar middel, feitelijk dreigt GroenLinks met een crisis.

Gemeenteraad is verantwoordelijk

De vragen van GroenLinks hebben betrekking op het niet betalen van belastingen door de gemeente Dronten. Vermast erkent dat de gemeenteraad hiervoor verantwoordelijk is, maar vindt dat de raadsleden erop moeten kunnen vertrouwen dat het college van B en W haar werk goed doet. Ook wijst hij op de verantwoordelijkheid van de accountants van PWC.

De kwestie van de niet betaalde belastingen wordt op donderdag 19 februari besproken in de gemeenteraad. Diverse fracties hebben voor deze avond een interpellatiedebat aangekondigd.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden