Vincent van Bussel
Vincent van Bussel maartenheijenk.nl (archieffoto)

Even geen verjaardagsfeestje voor Vincent van Bussel

DRONTEN ? Vincent van Bussel staart stilletjes voor zich uit in een hoekje van sporthal 't Dok. Hij is vandaag 23 jaar geworden en de hondstrouwe supporters van ASVD korfbal hebben hem toegezongen. Toch kan er bij Vincent geen lachje af. Hij is zojuist gedegradeerd.

ASVD korfbal is zaterdag door een 15-17 thuisnederlaag tegen KV Zutphen gedegradeerd uit de overgangsklasse. De jarige Vincent van Bussel is samen met Corné Sipkens de enige die nog enigszins de korf weet te vinden.

Pas na 16 minuten scoorden jullie voor 't eerst. Ging het in de beginfase al mis?

Vincent van Bussel: ?Je hebt de wedstrijd eigenlijk onder controle. Verdedigend sta je supergoed, alleen als je er in de eerste helft maar vijf maakt, daar win je niet mee.?

Heb je al over de oorzaak nagedacht?

?Het is de laatste wedstrijd waarin je je nog kunt handhaven, dus ik denk dat de spanning er aardig op zat. We hadden gewoon moeite met het spelen van ons eigen spel. Als we lekker waren gaan korfballen, hadden we de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen.?

Dus toch de spanning?

?Ja, ik denk het. We gingen er echt met z'n allen voor. We hadden afgesproken dat we volle bak zouden geven. Ik denk dat we dat ook hebben gedaan: we hebben 60 minuten lang met z'n allen staan knokken. Maar als je er maar vijftien scoort, dan houdt het gewoon op. Op de cruciale momenten missen we te veel kansen, kansen op de gelijkmaker bijvoorbeeld. Als we gelijk maken, dan ga je er gewoon overheen. Dat hebben we verzuimd.?

Wat vond je van je eigen spel?

?Dat doet er niet toe. Je wint niet, dus je hebt niets te vertellen.?

Komt deze degradatie hard aan?

?Voor het begin van het zaalseizoen dachten we met z'n allen dat we verder waren. Na een aantal wedstrijden bleek dat toch niet het geval te zijn en dat was een flinke tegenvaller. Tsja? je hebt nog geen wedstrijd gewonnen, dus misschien is het ook beter om een stapje terug te doen.?

Hoe dramatisch is deze degradatie? Houden jullie de ploeg bij elkaar of is het nog te vroeg om daarover te praten?

?Ik ga er van uit dat de ploeg bij elkaar blijft, al zijn er altijd wel wat wijzigingen. Er is buiten het veld ook helemaal geen paniek ofzo, we hebben het goed naar ons zin met elkaar. Het is hartstikke leuk, dus ik zie geen enkele reden waarom er mensen weg zouden gaan.?