Doek valt voor korfballers ASVD na 15-17 nederlaag
Doek valt voor korfballers ASVD na 15-17 nederlaag brugmedia.nl

Doek valt voor korfballers ASVD na 15-17 nederlaag

Sport

DRONTEN ? De korfballers van ASVD hebben hun laatste strohalm niet gegrepen. Door een 15-17 thuisnederlaag tegen KV Zutphen zijn de Drontenaren gedegradeerd uit de overgangsklasse.

ASVD heeft het hele zaalseizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Iedereen zag de degradatie dan ook eigenlijk wel aankomen. Tegelijk met de teleurstelling was er na afloop dan ook berusting.

Nooit meer Dronten

Tegenstander Zutphen was tot voor enkele weken ook degradatiekandidaat, maar heeft zich nu door vier overwinningen op rij gehandhaafd. ?Nooit meer Dronten?, zongen de bankspelers uit de Achterhoek plagerig tijdens de laatste minuten van de wedstrijd.

Eigenlijk ging het in de beginfase al mis bij ASVD. Het duurde meer dan 16 minuten voordat de thuisploeg voor het eerst scoorde. Het veldspel was heel behoorlijk, maar de soms levensgrote kansen bleven stuk voor stuk onbenut: 0-3.

Achter de feiten aan

Vanaf dat moment liep ASVD achter de feiten aan. De ploeg maakte weliswaar enkele keren gelijk, maar stond bij rust op 5 schamele doelpunten: 5-6.

Na rust werd het nog één keer gelijk en scoorde ASVD vier keer de aansluitingstreffer. Steeds had de ploeg uit Zutphen echter het juiste antwoord voorhanden. Eindstand: 15-17.

Doelpuntenmakers ASVD:
Vincent van Bussel 6
Corné Sipkens 4
Ingrid de Boer 2
Rowdy Knol 1
Petra Leijten 1
Suzanne Ceelen 1

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden