Er komt een boek over 25 jaar Meerpaaldagen
Er komt een boek over 25 jaar Meerpaaldagen brugmedia.nl

Er komt een boek over 25 jaar Meerpaaldagen

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaaldagen vieren volgend jaar het zilveren jubileum. Drie oud-bestuursleden - Thijs van Zandwijk, Arno Kerkvliet en Hans Engelvaart - hebben het initiatief genomen om een boek te maken over 25 jaar Meerpaaldagen.

Het trio presenteerde donderdag de plannen voor het boek. "Omdat het geld dankzij een aantal sponsors binnen is en we nu dus daadwerkelijk kunnen beginnen", aldus Hans Engelvaart, die 25 jaar geleden aan de wieg van de Meerpaaldagen stond.

Aparte stichting

Van Zandwijk, Kerkvliet en Engelvaart hebben een stichting opgericht, die verantwoordelijk wordt voor het boek. Waarom een aparte stichting? "De bestaande stichting heeft het druk genoeg met het organiseren van de Meerpaaldagen. Dat moet je gewoon apart houden", antwoordt Engelvaart.

Nu aan alle formele randvoorwaarden is voldaan, gaan de drie heren samen met een aantal vrijwilligers schrijven. Er komen in het boek vrijwilligers aan het woord en er komen anekdotes in te staan. "En we zijn bijvoorbeeld op zoek naar mensen die elkaar tijdens de Meerpaaldagen hebben ontmoet en later zijn getrouwd", zegt Engelvaart.

80 pagina's

Het plan is om er een glossy boek met een harde kaft van te maken. Uitgegaan wordt van 80 pagina's. De sponsors en de organiserende stichting ProDronten nemen allemaal 100 exemplaren af en daarnaast wordt het boek verkocht via de boekhandels.

Het boek heeft zes hoofdsponsors:

- Rabobank
- De Rede eterij & drinkerij
- Winkeliersvereniging SuyderSee
- Wouda installatietechniek
- De Jong & Laan accountants en belastingadviseurs
- Bol

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 14 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden