De heer Van der Laan
De heer Van der Laan eigen foto OFW

OFW gebruikt geld Morinel en Grutto niet voor nieuwbouw

Algemeen

DRONTEN ? Oost Flevoland Woondiensten gaat de 3 miljoen euro, die worden verdiend met het laten vervallen van de zogenaamde ?terugkoopregeling' voor de Morinel en Grutto, niet besteden aan nieuwbouw.

De woningen aan de Morinel en Grutto zijn indertijd met korting op de markt gebracht, waarbij de koper bij latere verkoop verplicht is een deel van de winst af te dragen aan de ontwikkelende partij.

Geld besteden aan nieuwbouw

OFW heeft de gemeenteraad gevraagd deze regeling te laten vervallen ?omdat het haar investeringsruimte beperkt?. De gemeenteraad had eerder al bepaald hiermee in te stemmen, mits het geld gebruikt zou worden voor nieuwbouw in het sociale segment.

B en W hebben de raad nu voorgesteld om OFW toch niet te verplichten het geld aan nieuwbouw te besteden. ?Dit gezien de overallsituatie bij woningcorporaties?, aldus wethouder Hans Engelvaart, ?OFW moet het geld gebruiken om leningen af te lossen en zo een stabielere situatie te creƫren.?

Geld komt geleidelijk beschikbaar

In totaal gaat het om 22 woningen en een bedrag van 3 miljoen euro. Wethouder Engelvaart benadrukte echter dat dit geld niet in Ć©Ć©n keer beschikbaar komt: ?Voorlopig betreft het maar drie woningen.?

De gemeenteraad lijkt in te stemmen met het voorstel van het college, alhoewel Albert Bleijenberg (GroenLinks) het jammer vindt dat OFW geen kans ziet extra nieuwbouw te plegen.

Voorkeur voor renovatie

Suzanne Stoop (PvdA) is juist blij met het voorstel: ?Want wij willen dat oude woningen worden opgeknapt. Het is fantastisch dat dit nu in Dronten gaat gebeuren.?

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden