Brede steun van sportclubs voor fietspad langs de Educalaan
Brede steun van sportclubs voor fietspad langs de Educalaan brugmedia.nl

Brede steun van sportclubs voor fietspad langs de Educalaan

Algemeen

DRONTEN ? De besturen van asv Dronten, MHC Flevoland en Flevo Delta waren het er al over eens: er moet een fietspad komen langs de Educalaan. Zij worden sinds donderdag gesteund door diverse gemeenteraadsfracties.

Het was Gert Talens, die tijdens de vergadering van de raadscommissie een warm pleidooi hield voor het fietspad. Zijn beide zoons zitten op hockey en hij vindt de situaties voor de fietsers op de Educalaan - vanaf de Ludgeruskerk tot het zwembad - niet veilig genoeg.

Op trainingsavonden en zaterdagen

?De weg versmalt ter hoogte van de sporthallen, klinkers liggen schots en scheef, parkeerplaatsen van sportverenigingen liggen verscholen en de aansluiting met De Knip is onduidelijk?, aldus de heer Talens, ?Op trainingsavonden en zaterdagen is het gewoon gevaarlijk.?

Zijn jongste zoon Jesse heeft daarom besloten op het voetpad te gaan fietsen. ?Dat is slim?, vindt pa, ?Maar hij is bang voor wat er gebeurt als de politie hem aanhoudt.?

Volgens Talens maken veel ouders zich zorgen: ?Zij brengen daarom hun kind met de auto naar de club. En daardoor wordt het nóg gevaarlijker.?

Genoeg ruimte voor fietspad

De heer Talens heeft het meetlint er bij gepakt en is tot de conclusie gekomen dat er genoeg ruimte is voor een fietspad. De formele regel dat er geen fietspaden worden aangelegd langs 30 kilometerwegen, vindt hij onzin.

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten), Albert Bleijenberg (GroenLinks) en Piet van Voorst (ChristenUnie) deelden de bezorgdheid van de hockeyvader. Diverse fracties meldden dat de Educalaan niet alleen gevaarlijk is voor sporters, maar overdag ook voor fietsende scholieren.

Alle partijen namen uiteindelijk genoegen met de toezegging van wethouder Hans Engelvaart: ?Wij brengen de situatie aan de Educalaan in beeld en u krijgt daar rapportage van.?

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden