Oproep om onveilige fiets- en voetgangerssituaties te melden
Oproep om onveilige fiets- en voetgangerssituaties te melden brugmedia.nl

Oproep om onveilige fiets- en voetgangerssituaties te melden

Algemeen

DRONTEN ? Wethouder Hans Engelvaart roept de politieke partijen op om te melden waar in de gemeente onveilige situaties zijn voor fietsers en voetgangers.

Naar aanleiding van de klachten van Gert Takes over de situatie voor fietsers op de Educalaan, passeerden donderdag in de raadscommissie veel meer onveilige situaties de revue.

Serieus naar kijken

Hans Engelvaart deed daarop het voorstel om alle situaties te verzamelen en te laten analyseren. ?U hebt er veel genoemd, maar misschien zijn er nog wel meer. Dien ze in, dan gaan wij er serieus naar kijken en komen we erop terug.?

Volgens de wethouder kan er aan de hand van die lijst beleid worden vastgesteld. Aan dat beleid hangt ook een kostenplaatje. ?En u bepaalt daarvoor de kaders?, zei Engelvaart tegen de raad.

Nogal wat knelpunten

Albert Bleijenberg (GroenLinks) had de indruk dat er in Dronten nogal wat ongelukken en ongelukjes met fietsers gebeuren. Hij was blij dat de situatie bij de jachthaven en De Knip verbeterd is, maar noemde diverse andere knelpunten:

De fietspaden langs De Zuid, het ontbreken van een fietspad aan De Oost ter hoogte van De Ark, onduidelijke oversteekplaatsen onder andere op De Overloper, rotondes waar fietsers zowel links- en rechtsom kunnen.

Lazise Hillebregt (D66) riep op om ook onveilige situaties in Biddinghuizen en Swifterbant bij de studie te betrekken. Verschillende andere raadsleden vroegen aandacht voor de fietsers uit beide dorpen, die in Dronten naar school gaan.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden