PvdA is bang dat S(c)ool Sport niet alle kinderen bereikt
PvdA is bang dat S(c)ool Sport niet alle kinderen bereikt brugmedia.nl

PvdA is bang dat S(c)ool Sport niet alle kinderen bereikt

Sport

DRONTEN ? De PvdA is enthousiast over het project S(c)ool Sport van de buurtschoolcoaches. Fractievoorzitter Suzanne Stoop is echter bezorgd dat niet iedereen bereikt wordt, omdat het dit jaar allemaal via internet gaat.

?De kinderen waarvan de ouders geen internet hebben, worden niet bereikt?, aldus mevrouw Stoop.

Alle kinderen bereiken

Wethouder Hans Engelvaart probeerde de PvdA gerust te stellen. Volgens hem doen het Centrum voor Jeugd en Gezin, de bibliotheek, de sportverenigingen, de scholen en de buurtschoolcoaches hun uiterste best om alle kinderen te bereiken.

De buurtschoolcoaches geven bovendien op de scholen aan wat kinderen moeten doen om zich aan te melden, als ze thuis geen internet hebben.

Geen duur boekje

Het project S(c)ool Sport wordt voor de tweede keer gehouden en bestaat uit maar liefst 73 kennismakingscursussen van met name sportverenigingen. Vorig jaar deelden de buurtsportcoaches 4.000 boekjes uit. Vanwege de kosten is dit jaar besloten om te werken met een flyer. Alle overige informatie staat op internet.

Suzanne Stoop: ?Ik vind het een ontzettend mooi initiatief. Alleen wil ik erop wijzen dat er misschien een groep kinderen niet bereikt wordt, die we toch willen laten sporten.?

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden