Frank Patat krijgt donderdag antwoord van B en W
Frank Patat krijgt donderdag antwoord van B en W brugmedia.nl

Frank Patat krijgt donderdag antwoord van B en W

Algemeen

DRONTEN - De gemeente gaat uiterlijk volgende week donderdag aan ‘Frank Patat’ meedelen of hij de standplaats voor zijn snackwagen aan de Energieweg terug krijgt.

De gemeente had Frank van Flierenburg indertijd zijn standplaatsvergunning afgepakt in verband met een huurachterstand. De Raad van State heeft vorige week in hoger beroep bepaald dat de gemeente dit niet had mogen doen.

Er ligt toch gewoon een uitspraak?

‘Frank Patat’ had verwacht dat de gemeente meteen de betonblokken bij zijn standplaats zou weghalen. Ook PvdA-fractievoorzitter Suzanne Stoop was in die veronderstelling: ,,Er ligt toch gewoon een uitspraak? De gemeente hoeft toch alleen de betonblokken weg te halen?”

,,Nee” , antwoordde wethouder Piet Bleeker vanavond tijdens een commissievergadering, ,,We willen het eerst juridisch toetsen.”

Eerst aan de betrokkene

B en W hadden eigenlijk deze week op de uitspraak van de Raad van State willen reageren, maar dat wordt nu dus volgende week donderdag. ,,En dan maken we dat eerst kenbaar aan de betrokkene of zijn raadsman”, zei Piet Bleeker.

Frank Patat

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden