VMBO-leerlingen gaan al in eerste jaar de praktijk in
VMBO-leerlingen gaan al in eerste jaar de praktijk in brugmedia.nl

VMBO-leerlingen gaan al in eerste jaar de praktijk in

Algemeen

DRONTEN - "Er komen hier zó veel praktijkruimtes, dat wordt voor de leerlingen straks de grootste verandering." Dat vertelt Marga Molenkamp van het Ichthus College over de verhuizing van VMBO basis en kader naar een nieuw schoolgebouw in 2016.

Er gaat veel veranderen voor de leerlingen van VMBO basis en kader van het Almere College en het Ichthus College en voor niveau 1 en 2 van Landstede MBO. "De belangrijkste verandering? Ze gaan straks écht naar een beroepsschool", verwacht Ingrid Klink van het Almere College.

Vanaf leerjaar 1

In het nieuwe gebouw komt straks voor jongeren van 12 tot 18 jaar een breed aanbod aan beroepsopleidingen. "Meer praktijk vanaf leerjaar 1", zegt Molenkamp over de situatie in het nieuwe gebouw, "Eerder kwam je pas in het derde of vierde jaar op de werkvloer, nu al vanaf klas 1. Het betekent dat je beter ziet waarvoor je kiest. En wat ook belangrijk is: leerlingen kunnen van elkaar leren, VMBO-leerlingen van MBO-leerlingen bijvoorbeeld."

"Door die praktijkruimtes kun je zelf ervaren of een beroep bij je past of juist niet. Dat kiezen wordt veel vanzelfsprekender", verwacht Klink. Marga Molenkamp: "Er komen meer begeleidingsuren, waarin we gaan zoeken naar de passie van de leerlingen: waar ben je goed in?"